Πυρίλλης: Αποσύρω την υποψηφιότητα μου εάν συνενωθούμε σε ένα ενιαίο Δήμο

Σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του Ιουνίου 2024, διεκδικώντας τη Δημαρχία του νέου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του εάν τελικά οι εννέα τοπικές αρχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ζητήσουν και επιτύχουν τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου και

όχι δύο ξεχωριστών όπως προνοεί ήδη η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση σχετικής ανάρτησης του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρει ότι «αιτία (της δημιουργίας δύο Δήμων) ήταν οι καρέκλες». Όπως αναφέρει ο κ. Πυρίλλης, «είμαστε μία επαρχία, ενιαία και αδιαίρετη», τονίζοντας παράλληλα, ότι «η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, οδήγησε, μέσω ενός οργιώδους παρασκηνίου, στη δημιουργία δύο Δήμων».

Δεν παραλείπει, μάλιστα, να σχολιάσει ότι «πενήντα χιλιάδες ψυχές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι μοιρασμένες σε δύο τοπικές αρχές».

«Οι εκκλήσεις, σημειώνει, για δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου δεν εισακούστηκαν, ενώ επαναλαμβάνει ότι αιτία ήταν οι καρέκλες».

Τέλος, μέσω της ανάρτησής του καλεί όλες τις τοπικές αρχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου (Παραλίμνι, Δερύνεια, Σωτήρα, Αγία Νάπα, Φρέναρος, Λιοπέτρι, Αυγόρου, Άχνα, Αχερίτου) να υπογράψουν επιστολή για συνένωσή τους, αφού, με μία απλή επιστολή προς τη Βουλή, υπογραμμένη από όλους, μπορεί να αλλάξει η νομοθεσία και να γίνει ένας ενιαίος Δήμος.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό, ο ίδιος δηλώνει εμφαντικά και αμετάκλητα ότι αποσύρει άμεσα την υποψηφιότητά του.

Κλείνει την ανακοίνωσή του με τα μηνύματα: «Θέλουμε μία επαρχία, θέλουμε ένα Δήμο. Όχι για τις καρέκλες αλλά για τα παιδιά μας»

Διαβάστε επίσης: Koυκκίδου: «Εμφανής η αποτυχία της Αστυνομίας» στα επεισόδια, «ήταν λυπηρό»

Keywords
Τυχαία Θέματα