ΟΚΥπΥ: Οι προκλήσεις της Καρδιολογικής του ΓΝ Πάφου και η εξειδίκευση γιατρών

Για την Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου του ΟΚΥπΥ κλήθηκε να μιλήσει στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Διευθυντής της, Δρ. Ιωσήφ Α Μουτήρης.

Ο Κλινικός Καθηγητής Καρδιολογίας κληθείς να απαντήσει ποιες είναι οι συχνότερες καρδιακές παθήσεις που απασχολούν την Καρδιολογική Κλινική, είπε ότι συνήθως είναι η στεφανιαία νόσος, καρδιακή ανεπάρκεια, η αρτηριακή υπέρταση και η κολπική μαρμαρυγή από τις αρρυθμίες.

«Στην περίπτωση της στεφανιαίας νόσου αντιλαμβάνεστε ότι εάν χρειαστεί αγγειοπλαστική εγχείρηση καρδίας τότε οι ασθενείς παραπέμπονται σε άλλα

νοσοκομεία τα οποία διαθέτουν αυτήν την δυνατότητα, στην περίπτωση της καρδιακής ανεπάρκειας οι ασθενείς μας αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες με τα πιο σύγχρονα φάρμακα τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα σε όλες τις χώρες αλλά και στην Κύπρο και τις άλλες παθήσεις τις αντιμετωπίζουμε με τον συνήθη φαρμακευτικό τρόπο, πρόσθεσε.

Ο κ. Μουτήρης σημείωσε ότι, εκεί που θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση όπως για παράδειγμα μια αντικατάσταση βαλβίδας τότε ο ασθενής παραπέμπεται σε κατάλληλο νοσοκομείο που διαθέτει δυνατότητα καρδιοχειρουργικής όπως είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Κλείνοντας ανέφερε ότι, σε κάθε κλινική εργάζονται εξειδικευμένοι γιατροί οι οποίοι έχουν πιστοποίηση σε υποειδικότητες και μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινούμαστε κι εμείς.

«Οι πέντε ειδικοί καρδιολόγοι που εργάζονται στην κλινική μας έχουν πλήρη πιστοποίηση στον τομέα τους καθώς και διάφορες υποειδικότητες της καρδιολογίες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα