Δημοσίευμα «καίει» (και) τον Οδυσσέα για Νεοκλέους (pics)

Συνέχεια στην υπόθεση της μεταφοράς του καταδίκου Π. Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών, δίνει σήμερα δημοσίευμα στον ημερήσιο Τύπο, με τα πυρά αυτή τη φορά να τα δέχεται ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, περί εμπλοκής του στην υπόθεση.


Υπενθυμίζεται ότι χθες, η εφημερίδα «Πολίτης», με δημοσίευμά της, κατήγγειλε τον Γενικό Εισαγγελέα ότι δεν είπε πριν από μερικούς μήνες την αλήθεια στη Βουλή όσον αφορά στην εμπλοκή του στην υπόθεση της μεταφοράς του καταδίκου Π. Νεοκλέους

στο Μέλαθρο Αγωνιστών. Καταγγελίες τις οποίες, λίγη ώρα μετά, ο Γενικός Εισαγγελέας, με ανακοίνωσή του, απέρριπτε.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, καταγγέλλει και τον Γενικό Ελεγκτή περί εμπλοκής του «στην παρασκηνιακή σύνταξη γνωματεύσεων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται, «το Υπουργείο Υγείας ζήτησε γνωμάτευση που αφορούσε το αίτημα του Γενικού Ελεγκτή να αποκτήσει πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο καταδίκου και ως εκ τούτου η Ελεγκτική Υπηρεσία ήταν ενδιαφερόμενο μέρος για το περιεχόμενό της».

Γίνεται λόγος για «καθοδήγηση της εισαγγελέως Λοϊζίδου από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το τι θα γραφτεί στη γνωμάτευση», με επίκληση σε email με ημερ. 20 Ιουνίου.

Περαιτέρω, όπως αναφέρεται, όταν στις 23 Ιουνίου η κ. Λοϊζίδου έστειλε το τελευταίο προσχέδιο της γνωμάτευσης σε Κ. Κληρίδη και Οδ. Μιχαηλίδη, η κοινοποίηση έγινε με Google Docs, δίνοντας τη δυνατότητα στον χωρίς νομικές γνώσεις Γενικό Ελεγκτή να επέμβει σε νομικό έγγραφο του κράτους.

Την 1η Ιουνίου 2017, στις 09:49 το πρωί, ο Γενικός Εισαγγελέας στέλνει mail στο Γενικό Ελεγκτή, με το οποίο τον καλεί να παρέμβει σε Google Docs στη σύνταξη της επιστολής της κ. ΛοΪζίδου, προς το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με το δικαίωμα του Γενικού Ελεγκτή ν’ αποκτήσει πρόσβαση σε ιατρικά δεδομένα καταδίκου. Στις 2 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, έχοντας προφανώς διαβάσει το κείμενο της κ. Λοϊζίδου, απαντά στο Γενικό Εισαγγελέα γράφοντας «άψογη»


O κ. Μιχαηλίδης γράφει ότι απευθύνθηκε και σε συναδέλφους του σ' ευρωπαϊκές χώρες. Σ' ΄'ενα από τα mail του προς την Ελένη Λοϊζίδου με αποδέκτη και τον Άκη Κίκα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, στις 19 Ιουνίου 2017 στις 15:54 το απόγευμα αναφέρει: «Ελένη στείλαμε mail στους ομολόγους μας. Πήραμε ήδη απαντήσεις από 2 τις οποίες σου προωθώ».

Keywords
Τυχαία Θέματα