Αντίο 2017 με τέσσερεις αγώνες

Τέσσερεις αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της τελευταίας του 2017. Όλα τα παιχνίδια έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, ωστόσο τα πιο σημαντικά θα διεξαχθούν στο ΓΣΖ και στο ΓΣΠ, εκεί όπου ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει τον Ερμή και η Ομόνοια θα φιλοξενήσει την Πάφο.

Νέα Σαλαμίνα – Δόξα (17:00)
Το πρώτο χρονικά παιχνίδι θα γίνει στο «Αμμόχωστος», με τη Νέα Σαλαμίνα

να φιλοξενεί τη Δόξα. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με παρόμοιους στόχους, όμως, η πορεία τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στη 12η θέση με 11 βαθμούς και οι Κατωκοπίτες στην 6η θέση με 23 πόντους. Η Σαλαμίνα ανησυχεί και η Δόξα είναι σε τροχιά εξάδας.

Το παιχνίδι είναι σημαντικό και για τους δυο. Με νίκη η Σαλαμίνα θα παραμείνει σίγουρα πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι σε περίπτωση που κερδίσουν, τότε θα ονειρεύονται… εξάδα.

Στον Α’ γύρο η Δόξα κέρδισε με 4-1

Άρης – Αλκή (18:00)
Ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι στα κάτω στρώματα της βαθμολογίας. Ο προτελευταίος Άρης θα φιλοξενήσει την Αλκή που μετά τις τελευταίες τρεις νίκες –σε τέσσερεις αγώνες- ανέβηκε στη 9η θέση με 18 βαθμούς και στο +9 από το σημερινό αντίπαλο της. Οι γηπεδούχοι καίγονται για τους βαθμούς και θέλουν το τρίποντο σε ένα από τα ευκολότερα εντός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι πάνε στη Λεμεσό για να τη νίκη προκειμένου να ξεφύγουν στο +12 από τον Άρη, ενώ και η ισοπαλία θεωρείται βολική.

Στον Α’ γύρο οι δυο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 3-3

Ερμής – Απόλλωνας (19:00)
Παιχνίδι με φαβορί τον Απόλλωνα, θα γίνει στο ΓΣΖ. Οι γαλάζιοι πάνε στη Λάρνακα για να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί σε έξι αγώνες, να εκμεταλλευτούν τις απώλειες της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης και να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο την κορυφή. Η ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και καλείται απλά να το επιβεβαιώσει στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει χαρούμενα Χριστούγεννα.

Από την άλλη ο Ερμής προέρχεται από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα και τρέχει το χειρότερο του σερί στη φετινή χρονιά. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, ίσως το δυσκολότερο μέχρι τώρα, όμως, οι φτεροπόδαροι θεωρείται δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Άλλωστε δεν έχουν άλλη επιλογή, αφού η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού και τα παιχνίδια που θα προηγηθούν θα του βάλουν επιπλέον πίεση.

Στον Α’ γύρο ο Απόλλωνας κέρδισε με 4-3

Ομόνοια – Πάφος (19:00)
Το παιχνίδι που θα λάβει χώρα στο ΓΣΠ είναι σημαντικό και για τις δυο ομάδες, αλλά κυρίως για την Ομόνοια. Οι πράσινοι βρίσκονται πολύ μακριά από τους στόχους τους, όμως, σε περίπτωση νέας απώλειας βαθμών θα επιφέρει επιπλέον προβλήματα και θα μπουν εμπόδια ακόμα και για την εξάδα. Όσο παράξενο και πικρό και αν φαίνεται αυτή είναι η αλήθεια, αφού η ομάδα της Λευκωσίας ισοβαθμεί με την Πάφο στην 7η θέση και παράλληλα απέχει τρεις βαθμούς από την Δόξα που βρίσκεται πιο πάνω.

Η νίκη είναι μονόδρομος για την Ομόνοια και επιβάλλεται να βάλει τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα διότι σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράψει το χειρότερο σερί στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Πάφος θα πάει στο ΓΣΠ για το βαθμολογικό κέρδος, αλλά για να το πετύχει θα πρέπει να βελτιώσει τους αριθμούς της στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα μόλις δυο τέρματα σε οχτώ αγώνες αναδεικνύουν και την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας. Αν καταφέρει και βελτιωθεί, τότε θα δικαιούται να ελπίζει σε κάτι θετικό.

Στον Α’ γύρο η Πάφος επικράτησε με 2-1

Keywords
Τυχαία Θέματα