Δημιουργία θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους απόφοιτους

Το πρόγραμμα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης», ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, «η εφαρμογή του προγράμματος από τη σχολική χρονιά 2015-2016 αποσκοπεί στη συνέχιση, διεύρυνση και βελτίωση της λειτουργίας του θεσμού των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) και, συγκεκριμένα, του έργου «Πρόγραμμα κατά της Πρόωρης Εγκατάλειψης του Σχολείου, της Σχολικής Επιτυχίας και της Παραβατικότητας σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας».

Η εφαρμογή του προτεινόμενου έργου κρίνεται αναγκαία λόγω της οικονομικής

κρίσης που διέρχεται σήμερα η Κύπρος, αφού θα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για να αντιμετωπιστούν τα οξυμμένα προβλήματα και οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα τα επόμενα χρόνια.

Η εφαρμογή του έργου αποσκοπεί στη στήριξη του πληθυσμού της Κύπρου που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ή βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, η διασφάλιση της κοινωνικής πρόνοιας και η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού, που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, η μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων και η μείωση της σχολικής αποτυχίας και της παραβατικότητας.

Τα κύρια οφέλη αυτού του εξαιρετικά σημαντικού προγράμματος που θα προκύψουν είναι η δημιουργία περίπου 400 θέσεων απασχόλησης για άνεργους νέους απόφοιτους Πανεπιστημίων, η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του μαθητικού πληθυσμού και η πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων παραβατικότητας, σχολικής αποτυχίας και πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 12 εκ. ευρώ και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 15% από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα