Μειωμένος ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών φέτος

Συνολικά 51 δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση 23 εκταρίων, προκλήθηκαν από την αρχή του έτους μέχρι τις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, που ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Συντηρητής Δασών Ανδρέας Χρίστου.

Κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2014 είχαν καταγραφεί συνολικά 74 δασικές πυρκαγιές, ενώ η καμένη έκταση ήταν 113 εκτάρια, σε παγκύπρια κλίμακα, όπως ανέφερε.

Με βάση τα πιο πάνω εξάγεται το συμπέρασμα, είπε ο κ. Χρίστου, ότι τόσο ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών όσο και η καμένη έκταση

κατά την φετινή χρονιά είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία δασικών πυρκαγιών του προηγούμενου έτους.

Οι κυριότερες αιτίες των πυρκαγιών, συνέχισε, ήταν γεωργικές δραστηριότητες, δραστηριότητες σε εξοχικές κατοικίες, κάψιμο σκυβάλων, και από αναμμένα αποτσίγαρα από ταξιδιώτες. Επίσης, αριθμός δασικών πυρκαγιών τέθηκαν κακόβουλα, κατέληξε.

Δασικές χαρακτηρίζονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ή εξαπλώθηκαν μέσα σε κρατικό δάσος ή σε απόσταση δύο (2) χιλιομέτρων από την οροθετική γραμμή του κρατικού δάσους - ζώνη ευθύνης του Τμήματος Δασών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα