Δημιουργία πάρκου στην μνήμη του Άντη Χατζηκωστή

Στα σκαριά η δημιουργία της πρώτης πράσινης γειτονιάς στον τόπο μας, του βιώσιμου πάρκου στην μνήμη του Άντη Χατζηκωστή.

Ύστερα από πρωτοβουλία του Συγκροτήματος ''ΔΙΑΣ'' και της τηλεόρασης ''ΣΙΓΜΑ'' ο Δήμος Στροβόλου, με την συμβολή και τις εισηγήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, ανέλαβαν την πραγματοποίηση του έργου.

Το συνολικού εμβαδού 2,500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων πάρκο θα βρίσκεται

επί της Λεωφόρου Άντη Χατζηκωστή, σε μικρή απόσταση από το συγκρότημα ''ΔΙΑΣ'' και της τηλεόρασης ''ΣΙΓΜΑ''.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας πρότυπης πράσινης γειτονιάς με την εθελοντική συμμετοχή κατοίκων και επιχειρήσεων, στην οποία, μέσω της αναβάθμισης των υποδομών, των υπηρεσιών, της παροχής κινήτρων και της εκπαίδευσης, θα επιτευχθούν μεταξύ άλλων στόχοι που αφορούν την μείωση παραγωγής αποβλήτων, την μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας, την διαμόρφωση και λειτουργία πάρκων ως χώρων συνάθροισης των κατοίκων της γειτονιάς, άσκησης και αναψυχής.

Η σχεδιαστική προσέγγιση του χώρου περιλαμβάνει κατασκευές πρωτοποριακές, που αξιοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες, εγκατάσταση ασύρματου δικτύου Internet, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κατασκευαστικά υλικά τα οποία ακολουθούν την φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης, οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου και άλλα σχέδια που αξιολογούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα