Αρχηγός ΓΕΕΦ:To IK μπορεί να εκμεταλλευτεί μεταναστευτικά ρεύματα

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ είπε πως η αστάθεια στη Μέση Ανατολή, η κρίση στην Συρία και το Ιράκ μαζί με την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν χώρες της Αφρικής και της Ασίας, δημιούργησαν την μεγαλύτερη μεταναστευτική ροή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ομάδες του Ισλαμικού Κράτους, μπορεί να εκμεταλλευτούν τα μεταναστευτικά ρεύματα και να εισάγουν τρομοκράτες σε χώρες μέλη της ΕΕ επηρεάζοντας την ασφάλεια. Όλα αυτά δημιουργούν την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Στρατηγός Claudio Graziano, ο οποίος βρίσκεται για επίσκεψη

στην Κύπρο συναντήθηκε το πρωί στο ΓΕΕΦ με τον Αρχηγό της ΕΦ Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, στον βαθμό των δυνατοτήτων της, έχει ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Στρατηγός Claudio Graziano, ο οποίος βρίσκεται για επίσκεψη στην Κύπρο, συναντήθηκε το πρωί στο ΓΕΕΦ με τον Αρχηγό της ΕΦ Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, στο βαθμό των δυνατοτήτων της, έχει ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ένωσης.

Ακολούθησε συνάντηση του Στρατηγού Graziano με τον ΥΠΑΜ, Σάββα Αγγελίδη, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Το πρόγραμμα του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα