Προσπάθειες για διάνοιξη και του οδοφράγματος Πυροϊου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να ανοίξει και το οδόφραγμα Πυροϊου και ακολούθως αυτό των Κοκκίνων.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων στην περιοχή Κοκκίνων στην Τηλλυρία και στην περιοχή Πυροΐου κατατέθηκαν εισηγήσεις με βάση την αξιολόγηση του αιτήματος των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας, Άντρος Καραγιάννης, δήλωσε πως κατά την διάρκεια της συνάντησης "συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν

οι ακριτικοί Δήμοι που προκύπτουν από την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και η περαιτέρω αξιοποίηση της νεκρής ζώνης για γεωργικούς, κτηνοτροφικούς, περιβαλλοντικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, συζητήθηκε ακόμα και το θέμα της συνεργασίας των ακριτικών Δήμων με τα Ηνωμένα Έθνη και της ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ένα άλλο ζήτημα ήταν και αυτό των περιοχών που βρίσκονται εντός των Βρετανικών Βάσεων, αφού λόγω Brexit θα καθυστερήσει η δημοσίευση του σχεδίου που συμφωνήθηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βρετανίας για δημιουργία πολεοδομικών ζωνών εντός των Βρετανικών Βάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα