Δημαρχία Αμμοχώστου: Πώς έχουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Σημαντική υπήρξε η σημερινή μέρα για τη Δημαρχία της επαρχίας Αμμοχώστου, αφού ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, πήραν τελικές αποφάσεις για την στήριξη υποψηφίων.


Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (2/8) σε συνεδρία  του πολιτικού γραφείου του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αποφάσισε ως εκλεκτό του για τη Δημαρχία, τον Παύλο Αναστασιάδη.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, «το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος αποφάσισε όπως αποδεχτεί ως υποψήφιο κοινής αποδοχής τον πρέσβη κ. Παύλο Αναστασιάδη που πληρεί τις προαναφερόμενες

προϋποθέσεις και θα αγωνιστεί για αυτές και ήταν μέσα στους προτεινόμενους και εκ μέρους του ΑΚΕΛ και εκ μέρους του ΔΗΚΟ».

Σίμος Ιωάννου για ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Με τον Σίμο Ιωάννου «κλείδωσε» το ΑΚΕΛ τον υποψήφιό του για την Δημαρχία Αμμοχώστου. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η συνδιάσκεψη του κόμματος της αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε στις 20:00 το βράδυ, επιλέγοντας τον Σίμο Ιωάννου.

Υπενθυμίζεται ότι, από πλευράς ΔΗΚΟ κατέληξαν από την περασμένη εβδομάδα στην επιλογή Σίμου Ιωάννου. Όπως εγκύρως πληροφορείται το Sigmalive, μετά τη σημερινή λήψη απόφασης από το ΠΓ του ΔΗΣΥ, προέκυψε επικοινωνία μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, όπου φαίνεται να υπήρξαν αμοιβαίες διαβεβαιώσεις, για οριστική κατάληξη των δύο κομμάτων, στο πρόσωπο του Σίμου Ιωάννου. 

Επιλογές Βαρνάβα και Αυξεντίου

Η ΕΔΕΚ προκρίνει την υποψηφιότητα Γιώργου Βαρνάβα.

Παράλληλα την Πέμπτη, το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του κάλεσε σε ψήφο υπέρ του Λοίζου Αυξεντίου.

Οι εκλογές για τη Δημαρχία Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθούν, εκτός απροόπτου, στις 25 Αυγούστου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα