Δημ. Λεμεσού: Σοβαρή η κατάσταση, η οποία απαιτεί υπεύθυνη αντιμετώπιση (vid)

Για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λεμεσό, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Δεκαπέντε κρούσματα «έσπασαν» την καραντίνα τους και πήγαν να κάνουν τεστ

Αρχικά, ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε ότι υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση η οποία απαιτεί σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει η αναζωπύρωση του ιού στην κοινωνία.

Τόνισε ότι ο Δήμος Λεμεσού βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές του κράτους, ενώ και οι υπηρεσίες του Δήμου

είναι σε συντονισμό με τους φορείς και την Αστυνομία.

Πρόσθεσε ότι την μετάδοση του ιού μπορούν να την σταματήσουν οι ίδιοι οι πολίτες, συμπληρώνοντας ότι «όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε επίσης ότι μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να βρεθούν οι λύσεις έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος να εκπληρώσει τα πρόσθετα μέτρα. Πρόσθεσε ότι το υγειονομείο του Δήμου θα αύξηση τους ελέγχους σε αριθμό και ένταση στην Λεμεσό, ενώ αναστέλλονται και οι παιδότοποι και θα εφαρμοστούν πρόσθετα μέτρα στις λαϊκές αγορές.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι δύο Μαρίνες τις Λεμεσού είναι σημεία εισόδου της πόλης, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες αρχές πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρότερα μέτρα.

Τέλος, ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε ότι πρέπει να γίνεται αυστηρότερη εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων αλλά και συνεχούς δειγματοληπτικούς ελέγχους έτσι ώστε να γνωρίζει η κοινωνία που βρίσκεται. «Υπήρξε αρκετή προέλευση από τους Δημότες της Λεμεσού, δείχνοντας να κατανοούν την κατάσταση που υπάρχει».

Δείτε το Βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 

Αυτό είναι το διάταγμα του Υπ. Υγείας - Οι τιμές σε θερμόμετρα και αντισηπτικά

Επτά ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Ένα νέο περιστατικό κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα