Οι ανησυχίες των Επιδημιολόγων και η εισήγηση στη συνάντηση στο Προεδρικό

Σύσκεψη στο Προεδρικό πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Υπουργό Υγείας και την Επιδημιολογική ομάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η επιδημιολογική ομάδα ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η έξαρση των λοιμώξεων στην Λεμεσό, είναι εμπεδωμένη στην κοινότητα και είναι ορατός ο κίνδυνος να ξεφύγει, καθώς η μεταδοτικότητα είναι πολύ ψηλή. 

Κάποιοι επιδημιολόγοι θεωρούν ότι αυτό αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.  

Στην ενημέρωση του Προέδρου έγινε αναφορά

στα έξι θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν από τους χθεσινούς 280 δειγματοληπτικούς ελέγχους και υποδείχθηκε ότι πρόκειται για πολύ υψηλό ποσοστό, καθώς το φράγμα που ενεργοποιεί τις αρχές είναι πέντε κρούσματα ανά χίλιους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση για κατηγοριοποίηση των επαρχιών με χρώματα, θα είχε την μορφή του χάρτη που βλέπουμε στα δελτία καιρού και θα μπορούσε για παράδειγμα μία περιοχή με μεγάλο πρόβλημα να ζωγραφιστεί με κόκκινο, ενώ όπου δεν υπάρχει πρόβλημα, με πράσινο.  

Την εισήγηση υποστήριξε και ο Υπουργός Οικονομικών, πλην όμως προσέκρουσε στους φόβους στιγματισμού περιοχών, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με την περίπτωση της Αραδίππου. 

Έγινε συζήτηση και έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μόνο που θα μπορούσε να γίνει ήταν η αυστηροποιηση μέτρων με  επιπρόσθετα μέτρα στη Λεμεσό, ώστε να δοθεί μια ευκαιρία τιθάσσευσης της κατάστασης.

Πάρα ταύτα έγινε ξεκάθαρο ότι ο ιός κινείται με μεγάλες ταχύτητες και ότι η μακρά αναμονή μπορεί να φέρει ακόμη πιο δυσάρεστες εξελίξεις.

Οι μεγαλύτεροι φόβοι εστιάζονται στα αεροδρόμια, στις μαρίνες με vip επισκέπτες και σε παράτυπους μετανάστες που εισέρχονται ανεξέλεγκτα από τη γραμμή αντιπαράταξης.

Ανησυχία προκαλεί και η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, καθώς υπήρξε και τρίτο κρούσμα ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Σαντορίνη. Επισημάνθηκε στον πρόεδρο ότι ο αγώνας κατά του κορωνοϊου θα είναι ένας ατέλειωτος μαραθώνιος,  μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε και είναι δυνατό να υπάρξουν  κάποιες δόσεις εμβολίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα