ΔΗΚΟ για προσφυγή στο Δικαστήριο Χάγης:Θα αναδείξει περιφρόνηση της Τουρκίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να καταγγέλλει την Τουρκία σε όλα τα διεθνή βήματα, για να αναδεικνύει την περιφρόνηση της Τουρκίας, προς τη διεθνή νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή το Δημοκρατικό Κόμμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τις παρανομίες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Δημοκρατίας, αποτελεί ένα μέτρο, που, παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες, θα αναδείξει την περιφρόνηση της Τουρκίας

προς τη διεθνή νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο.

Ήταν ανέκαθεν η θέση του Δημοκρατικού Κόμματος, πως η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να καταγγέλλει την Τουρκία σε όλα τα διεθνή fora, με στόχο την υπόμνηση, ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα και πως όλες οι ενέργειες της αντιβαίνουν με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Στο πλαίσιο της εν λόγω πολιτικής, η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο αποτέλεσε μια από τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος.

Παρά τη δεδομένη άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που δεν θα επιτρέψει την κοινή συναινέση προσαγωγή του θέματος ενώπιον του δικαστηρίου, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να προχωρήσει με τη διαδικασία για να εκθέσει την Τούρκικη προκλητικότητα και επεκτατικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα