Δικηγόροι του Ερντογάν εναντίον αξιωματικών ΗΠΑ στο Ιντσιρλίκ

Μια ομάδα δικηγόρων, πιστοί προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κινήσει νομικές ενέργειες εναντίον Αμερικανών αξιωματικών που συνδέονται με τη στρατηγική αεροπορική βάση Incirlik στην Τουρκία, για υποτιθέμενους δεσμούς με τρομοκράτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Stars and Stripes.

Οι Τούρκοι δικηγόροι θέλουν να σταματήσουν προσωρινά όλες τις επιχειρήσεις στη βάση Ιντσιρλίκ, για να εκτελέσουν ένα ένταλμα έρευνας, αναφέρει το δημοσίευμα. Οι πληρεξούσιοι που εμπλέκονται

στην υπόθεση αποτελούν μέρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Βοήθειας, ο οποίος περιλαμβάνει άτομα που υποστηρίζουν τον Ερντογάν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ποινική καταγγελία αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνδέονται με τον Γκιουλέν, τον ιμάμη που ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα του 2016 κατά της κυβέρνησής του.

Οι δικηγόροι επιδιώκουν την κράτηση των Σμηνάρχων John Waler, Michael Manion, David Eaglen και David Trucksa, των αντισμηνάρχων Tim Cook και Mack Coker και των λοχιών Thomas Cooper και Vegas Clark, σύμφωνα με το Stars and Stripes. Ο Στρατηγός Joseph Votel, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, βρίσκεται, επίσης, στην καταγγελία.

Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους που βρίσκονται εξόριστοι στη Σουηδία, οι αγωγές αυτές είναι μια μορφή αντιποίνων εναντίον της απόφασης της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις εναντίον δύο Τούρκων αξιωματούχων.

Ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βάση Incirlik δήλωσε στους Stars και Stripes: «Συνεχίζουμε να διεξάγουμε την αποστολή μας στην αεροπορική βάση και είμαστε υπερήφανοι για τη σχέση που έχουμε με τους Τούρκους στρατιωτικούς μας εταίρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα