Δικαιώθηκε ο Αλέξιος Σαββίδης-Του απέκοψαν μισθό γιατί δεν έκανε τεστ COVID-19

Τέλος στο σήριαλ που δημιουργήθηκε με το θέμα μη καταβολής του μισθού του εκπαιδευτικού και υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αλέξιου Σαββίδη.

Ο κ. Σαββίδης στερήθηκε τον μισθό του παρά το γεγονός ότι εργαζόταν κανονικά στο σχολείο που υπηρετεί, γιατί μετά από απόφαση του γενικού διευθυντή  του υπουργείου Παιδείας να αποκοπεί αναδρομικά ο μισθός του από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022, λόγω της αντίθεσής του στα μέτρα που είχαν αποφασιστεί για διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ίδιος αρνείτο να υποβληθεί

σε τεστ κορωνοϊού, συγκεκριμένα παρουσιαζόταν καθημερινά στο σχολείο από τις αρχές του Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι και τις 8 του Απρίλη του 2022 και δεν του επιτρεπόταν η είσοδος. «Στις 11 του Απρίλη του 2022 έπαψε να ισχύει το παράνομο μέτρο για προσκόμιση του τεστ και μου επιτράπηκε η είσοδος», όπως αναφέρει.

Όπως σημειώνει επέστρεψε στα καθήκοντα του και χωρίς καμία ενημέρωση, στο τέλος του μηνός διατάχτηκε αναδρομική αποκοπή των μισθών του από τον Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι και τον Μάρτη του 2022.  «Μάλιστα με χρέωσαν με το αρνητικό υπόλοιπο των €18.900 με αποτέλεσμα από τον Απρίλη του 2022 να προσέρχομαι στο σχολείο, να εξασκώ πλήρως τα καθήκοντα μου και να εργάζομαι όλους τους μήνες μέχρι πρόσφατα με μηδενικές απολαβές, δήθεν για να εξοφλήσω την παράνομη αποκοπή» σημειώνει.

Ο Αλέξιος Σαββίδης νιώθει δικαιωμένος αφού η υπόθεση έκλεισε με την απόφαση όπως του επιστραφούν οι μισθοί που του είχαν αποκοπεί.

Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Ανάκληση 7 διαβατηρίων που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο του ΚΕΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα