Απεργία στη «Μαλαματίνα»: Eπέμβαση των ΜΑΤ μετά από εισαγγελική εντολή, στο νοσοκομείο εργαζόμενοι (βίντεο)

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Γιάννης Φραγγίδης, κατήγγειλε - μέσα από το ασθενοφόρο - πως πάνω από 7 διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους για να σπάσουν στην απεργία.

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης έξω από τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικές

δυνάμεις απομάκρυναν μπροστά από την είσοδο ομάδα εργαζομένων που απεργεί - αλλά και πλήθος υποστηρικτών τους - ενώ κατά την αστυνομική επέμβαση έγινε χρήση χημικών με αποτέλεσμα κάποιοι εκ των διαδηλωτών να αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

«Με χτύπησαν τα ΜΑΤ με ασπίδα και μετά με κλοτσιά στο κεφάλι», κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων, ενώ αρκετοί χρειάστηκαν μεταφορά στο νοσοκομείο.

Οι απεργοί ζητούν την επαναπρόσληψη 15 απολυμένων συναδέλφων τους και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Πριν από είκοσι ημέρες, ωστόσο, η απεργία κρίθηκε παράνομη - με αποτέλεσμα σήμερα η Αστυνομία να λάβει εισαγγελική εντολή να απομακρύνει τους απεργούς μπροστά από την είσοδο της οινοποιίας.

To Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της εισαγγελικής απόφασης και της αστυνομικής επέμβασης καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει την αστυνομική δύναμη, ενώ οι απεργοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο και πέταξε κάθε πρόσχημα σήμερα το πρωί καθώς από τα χαράματα λειτουργεί ως προσωπικός "μπράβος" της εργοδοσίας, στέλνοντας τα ΜΑΤ και Εισαγγελέα να χτυπήσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Δηλαδή να σπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν να γυρίσουν στην δουλειά οι 15 απολυμένοι συνάδελφοι τους. Έργο που έχουμε ξαναδεί στην ΚΟΣΚΟ.

Για αυτήν την εξέλιξη έχουν τεράστιες ευθύνες ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης και ο Υπουργός Ενέργειας Σκρέκας ενώ η κυβερνητική πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για μια επιχείρηση που απέλυσε εργαζόμενους αφού με κυβερνητική εντολή της διαγράφηκαν τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία!

Τι ισχυρίζεται η εργοδοσία

Από την πλευρά της η εταιρεία τονίζει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων της οινοποιίας επιθυμεί να εργαστεί και προσθέτει:

Μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, εμποδίζουν παράνομα τη λειτουργία της Οινοποιητικής Μονάδας της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ στο Καλοχώρι.

Αρνούνται ασκώντας βία την είσοδο των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ιστορικής επιχείρησης, στηρίζοντας μόνο τα δικά τους προνόμια σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Συνεχίζεται ο παράνομος αποκλεισμός των εγκαταστάσεων της Μαλαματίνας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να απαιτούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργικού εκσυγχρονισμού της επιχείρησης.

Ασκώντας για μια ακόμη φορά βία, το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, η συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών – με τη συνδρομή ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρία – εμπόδισε με απειλές και προπηλακισμούς, τους εργαζομένους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που ήθελαν να εργαστούν, να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της οινοποιητικής μονάδας.

#ΑΠΕΡΓΙΑ #ΕΛΑΣ #ΕΠΕΜΒΑΣΗ #ΞΥΛΟ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα