Διεξάγεται σήμερα ο οδικός έρανος στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου 2019

Διεξάγεται σήμερα, όπως κάθε χρόνο, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο οδικός έρανος, στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου Αγάπης, για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Ο Ραδιομαραθώνιος θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα αύριο, ενώ το κοινό μπορεί να συνεισφέρει σε περίπτερα, τόσο σήμερα όσο και αύριο από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Και φέτος πραγματοποιείται η καθιερωμένη πορεία των εθελοντών πεζοπόρων. Στις 9 το πρωί ξεκίνησαν από το Γυμνάσιο Λινόπετρας στη Λεμεσό και θα τερματίσουν αύριο, νωρίς το απόγευμα, στον κήπο του

ΡΙΚ.

Εξάλλου, χθες πλήθος κόσμου παρέστη στο μεγάλο πανηγύρι χαράς και προσφοράς, που διοργανώθηκε στους κήπους του Μετοχίου Κύκκου, με αφορμή την έναρξη του 30ου Ραδιομαραθωνίου υπό τον τίτλο «Νέα Εποχή, Δύναμη Αγάπης».

Σήμερα, ο Προεδρεύων της Βουλής, Υπουργοί της Κυβέρνησης, καθώς επίσης αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου, στη Λεωφόρο Σταυρού, στον Στρόβολο , όπου κατέθεσαν την εισφορά τους.

Ο Προεδρεύων της Βουλής, Αδάμος Αδάμου, δήλωσε ότι ο Ραδιομαραθώνιος είναι ιστορία πια σε αυτόν τον τόπο, για να προσθέσει πως «τέτοιες ενέργειες είναι που καμιά φορά τιμούν την κοινωνία μας και δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής του Κύπριου πολίτη».

Ο  Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, είπε ότι «ο Ραδιομαραθώνιος αποτελεί μια από τις κορυφαίες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στον τόπο μας», προσθέτοντας ότι «ο καθένας μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων που του επιτρέπεται, μπορεί να γίνει ένας από τους κρίκους αυτής της μεγάλης αλυσίδας προσφοράς και αγάπης προς τα παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες, που είναι πραγματικοί ήρωες στη ζωή».

«Το ευχαριστώ σε όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, είτε ατομικά είτε ως μέρος των οργανωμένων συνόλων, δεν μπορεί πραγματικά να εκφραστεί με λόγια», σημείωσε ο κ. Σαββίδης.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στην Κύπρο.

«Είναι μια εκδήλωση αγάπης, μια γιορτή του εθελοντισμού και της προσφοράς, και το πιο σημαντικό θεωρώ ότι είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα θέματα που αφορούν στην πιο ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, τα παιδιά και ειδικά τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με λιγότερες ευκαιρίες από άλλα. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθούμε και αυτό πράττουμε μέσω αυτών των εκδηλώσεων», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, είπε πως ο κάθε ένας από το δικό του μετερίζι να συμβάλει, ενώ σημείωσε ότι και το Υπουργείο της πρέπει να συμβάλει για να δημιουργήσει συνθήκες διακίνησης άριστες για τους ανθρώπους, που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ανέφερε με τη σειρά του ότι «το κράτος έχει την κύρια ευθύνη να στηρίξει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από τη στήριξη της Πολιτείας», για να προσθέσει πως «η προσπάθεια που εξελίσσεται σήμερα θα πρέπει να είναι συμπληρωματική στην υποχρέωση του κράτους».  

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε πως «ο Ραδιομαραθώνιος έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει χιλιάδες οικογένειες και στηρίζει κατά ακρίβεια ότι πιο πολύτιμο έχουμε παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή και οικονομικής δυσπραγίας».

«Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε έτσι ώστε αυτή η μεγάλη προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία», είπε.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρία Βασιλειάδου, ανέφερε ότι «είναι υποχρέωση του κράτους να προσφέρει υψηλής ποιότητας υγείας στους πολίτες του», σημειώνοντας ότι «η οποιαδήποτε προσφορά του κόσμου θα πρέπει να είναι επιπρόσθετη και όχι να έρχεται να καλύψει κενά του υφιστάμενου συστήματος».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν, εξήρε το γεγονός ότι ο λαός της Κύπρου ανεξαρτήτως της οικονομικής κρίσης, ανεξαρτήτως των οικονομικών αντιξοοτήτων της καθημερινότητας συνεχίζουν για ακόμα μια φορά απλόχερα να συμβάλλουν στην ενίσχυση του Ραδιομαραθωνίου.

Συνεχάρη τους εθελοντές, λέγοντας ότι όπου υπάρχει εθελοντισμός υπάρχουν και σωστές κοινωνίες.

Την εισφορά, εκ μέρους της κυβέρνησης, κατέθεσε στο περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου, η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, η οποία είπε πως «τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξή μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα