Διχάζει η μείωση της θητείας

Σε υψηλούς τόνους συνέχισαν την αντιπαράθεση τους για την απόφαση μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ΔΗ.ΣΥ και ΑΚΕΛ.

Ένα 48ωρο μετά την αιφνιδιαστική απόφαση οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για ψηφοθηρική ενέργεια δίνουν και παίρνουν.

Ενώ κληρωτοί εθνοφρουροί αλλά και μαθητές που ετοιμάζονται για στράτευση παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις το ΥΠΑΜ απάντησε στις πληροφορίες του «Φ» ότι για την απόφαση μείωση της θητείας δεν είχε γνώση η ηγεσία της Ε.Φ που ανέμενε μείωση της θητείας το 2020

«Δεν θα ήταν

ποτέ δυνατό να δοθεί εντολή για διενέργεια μελέτης για μείωση της θητείας το 2020 αφού είναι καλά γνωστό ότι η μείωση της θητείας προβλεπόταν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Στο μεταξύ Εζεκία Παπαϊωάννου και Πινδάρου συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με πολιτική ορολογία.

Βεβιασμένη απόφαση που χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου χαρακτήρισε τη μείωση της στρατιωτικής θητείας ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

«Πώς είναι δυνατόν να έχει περιφρονηθεί η Βουλή των Αντιπροσώπων όταν για την υλοποίηση των προ απαιτούμενων, υπάρχει ανάγκη η πλειοψηφία του Σώματος να συναινέσει.

Συνεπώς, θεωρώ ότι η απόφαση είναι βεβιασμένη, η οποία απλώς χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου».

Η ΕΔΕΚ πάντως αρνήθηκε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Άμυνας.

Όπως δήλωσε ο Β’ Αντιπρόεδρος ΕΔΕΚ, Μαρίνος Θεοδώρου, «Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αποδεικνύεται πολιτικά αναξιόπιστη στο χειρισμό σοβαρών ζητημάτων τα οποία άπτονται της ασφάλειας του κράτους και τα οποία διαχρονικά ήσαν υπερκομματικά και η διαχείριση τους ήταν αποτέλεσμα συλλογικής διαβούλευσης όλων των πολιτικών κομμάτων».

Τη δική του μελέτη για αναδιοργάνωση της Ε.Φ και μείωση της θητείας θα καταθέσει τις επόμενες μέρες το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Στο μεταξύ σε ένα άλλο πεδίο αντιπαράθεσης Άντρος Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου διασταύρωσαν αιχμές για την παρουσία βουλευτών των κομμάτων τους στη Βουλή με τον ηγέτη του ΑΚΕΛ να καλεί τον ομόλογο του του ΔΗ.ΣΥ να μαζέψει τους βουλευτές του.

Με τον κ. Νεοφύτου να απαντά πως δεν δέχεται μαθήματα από το ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα