Δεν τίθεται θέμα ευρύτερου ανασχηματισμού

Στη δίνη συνεχώς αυξανόμενων πληροφοριών περί επικείμενου ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, που μιλούσε στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Έχουμε Θέμα» ξεκαθάρισε, όσο γίνεται, το τοπίο, λέγοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει ενώπιον του οτιδήποτε ενόψει βουλευτικών εκλογών που να εγείρει θέμα αντικατάστασης προσώπων.

Το χρονικό περιθώριο είναι εκ των πραγμάτων τα μέσα Μαρτίου, οπόταν θα ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια του ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Σίγουρη θεωρείται η έξοδος του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαίδη ενώ ουδείς άλλος Υπουργός θα τρέξει στις βουλευτικές, όπως οι ίδιοι ξεκαθάρισαν ένας προς ένας προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προ δύο μηνών.

Στενός συνεργάτης του Προέδρου Αναστασιάδη ανέφερε στο Σίγμα πως «Δεν τίθεται θέμα ευρύτερου ανασχηματισμού αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει παράπονο από οποιονδήποτε των Υπουργών του. Αν προκύψει αποχώρηση θα υπάρξει απλή αντικατάσταση, χωρίς να αποκλείεται όμως αναδιανομή χαρτοφυλακίων».

Για τη θέση του Υπουργού Άμυνας, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αποχώρηση Φωκαίδη, ακούστηκαν τα ονόματα του δικηγόρου Κυριάκου Κούσιου αλλά και του νυν Αντιπροέδρου του ΔΗ.ΣΥ Γιώργου Γεωργίου. Σε ότι δε αφορά τα ονόματα του Μάριου Καρογιάν και του Φώτη Φωτίου δεν υπάρχει οποιαδήποτε βάση και αποκλείονται.

Για την πιθανή δε αλλαγή χαρτοφυλακίων και τις πληροφορίες περί μετακίνησης του Υπουργού Παιδείας στο Υγείας ο ίδιος ο Κώστας Καδής δήλωσε στο Σίγμα πως ουδέποτε του έγινε νύξη για κάτι τέτοιο. Ομοίως και ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης απάντησε «ουδέν αναληθέστερο» σε σχέση με τις φήμες για μετακίνηση του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετακίνηση που έχει προφανώς ως προϋπόθεση το διορισμό του νυν Υπουργού Ιωνά Νικολάου ως Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα. Σενάριο που φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Πάντως για το θέμα αυτό ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας σε πρόσφατη συνέντευξη του σε ιστοσελίδα είχε πει ότι δική του αντίληψη είναι ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν προσανατολίζεται να διορίσει Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα