Διατηρεί τις επενδύσεις της στην Ελλάδα η Eldorado Gold

Παραμένει στην Ελλάδα η εταιρεία Eldorado Gold, μητρική της Ελληνικής Χρυσός ΑΕ, αναστέλλοντας, έτσι την πρόσφατη απόφασή της να διακόψει τις επενδύσεις στις Σκουριές.

Η εταιρεία, μέσω ανακοίνωσής της, χαιρετίζει «τον εποικοδομητικό διάλογο που είναι σε εξέλιξη με το Υπουργείο Ενέργειας» και σημειώνει ότι την προηγούμενη εβδομάδα

το Υπουργείο εξέδωσε άδειες για τις εξορύξεις που γίνονται στην περιοχή της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. «Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων αποφασίσαμε προσωρινά να αναβάλουμε την απόφαση να θέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης».

Η Eldorado Gold σημειώνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να ξαναβάλει τις εγκαταστάσεις της σε κατάσταση συντήρησης αν ο διάλογος με το Υπουργείο δεν ευοδωθεί και υπογραμμίζει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαιτησίας που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πιστεύοντας ότι θα τελεσφορήσει προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων.

Στο άκουσμα της είδησης, οι μεταλλωρύχοι που διαδήλωναν από το πρωί μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα