Στ.Μαλάς: Ποιους« θα πρέπει να πάρει το ποτάμι»;

Υπενθυμίζουμε την Κυβέρνηση ότι ο τομέας της Δημόσιας Υγείας έχει καταρρεύσει, αναφέρει σε ανακοίνωση του το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο λόγος κατάρρευσης του τομέα της Υγείας είναι το ότι προτεραιότητα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη ήταν οι μελέτες για εφαρμογή του πολυασφαλιστικού συστήματος υγείας.

"Ακόμα και τώρα που η ολομέλεια του κοινοβουλίου επικαιροποίησε το νομοσχέδιο για το ΓΕΣΥ και ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων η διαχείριση του θέματος από το Υπουργείο Οικονομικών

προκαλεί αμφιβολίες ως προς τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την εφαρμογή του", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Όταν λοιπόν ο αρμόδιος Υπουργός λέει: « Θα πάρει το ποτάμι όποιον επιχειρήσει να το ανατρέψει», ας στραφεί πρώτα στους συναδέλφους του οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια συζήτησης των νομοσχεδίων έσπερναν ζιζάνια επιχειρώντας να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς ψήφισης και εφαρμογής του ΓΕΣΥ", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Το ΓΕΣΥ επιβάλλεται να εφαρμοστεί ως έχει συμφωνηθεί. Είναι απαίτηση του κάθε πολίτη. Και εμείς θα υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στην παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα