Διαγωνισμός καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο: «Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Πανεπιστημίων και Επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων επιστημόνων από τους τομείς STEM (Θετικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά)», το Sigmalive, GrantXpert Consulting, European University Cyprus, CYBAN, Chrysalis Leap και ακόμη 10 οργανισμοί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την

Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Μάλτα και τη Λιθουανία, ανέπτυξαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πακέτο βοηθώντας τους διδακτορικούς φοιτητές και τους κατόχους διδακτορικών τίτλων να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες και να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Έπειτα από την πιλοτική δοκιμασία του προγράμματος σε 7 χώρες, οι 5 καλύτεροι συμμετέχοντες από κάθε χώρα έχουν έλαβαν μέρος στην Ακαδημία Επιχειρηματικότητας και σε Διαγωνισμό Καλύτερης Επιχειρηματικής Ιδέας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία - Κύπρο στις 11 με 14 Σεπτεμβρίου 2017. Οι 35 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες που ανέπτυξαν στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου μπροστά από την κριτική επιτροπή του έργου και το ευρύ κοινό. Ο Ευρωπαϊκός αυτός Διαγωνισμός έγινε για πρώτη φορά στην Κύπρο ήταν μία μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, αλλά και για δικτύωση και δημιουργία νέων συνεργειών.

Ο Διαγωνισμός Καλύτερης Επιχειρηματικής Ιδέας έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στο Culture Centre του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα της Πορτογαλίας, με την επιχειρηματική ιδέα ViruScan. Η ιδέα βασίζεται σε ένα σένσορ όπου έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει με ακρίβεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα οποιουσδήποτε ιούς έχει το σώμα μας, ώστε να προλαβαίνουμε πιθανές μολύνσεις ή άλλες σοβαρές ασθένειες.

Όλο το event καλύφθηκε με Facebook Live από το Sigmalive και είναι διαθέσιμο διαδικτυακά.

Φωτογραφία από τη νικήτρια ομάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα