Διάσκεψη Τύπου με θέμα τα της μεταρρύθμισης Δημ.Υπηρεσίας

Δημοσιογραφική διάσκεψη για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το θέμα της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σε tweet του, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της Διάσκεψης γιατί όπως αναφέρει "όλοι πρέπει να λογοδοτήσουμε".

Τη Δευτέρα δημοσιογραφική διάσκεψη για την μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας

γιατί όλοι πρεπει να λογοδοτούμε

— ConstantinosPetrides (@Petrides_C) December 10, 2016

Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια αποφάσισε χθες (10/12) επί των προτεινόμενων κυβερνητικών νομοσχεδίων που αφορούσαν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ και Αλληλεγγύης, τάχθηκαν εναντίον στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, με τη λογική ότι θέλουν να έρθει ενώπιόν τους κάτι πιο ολοκληρωμένο και κάτι πιο αποτελεσματικό, έτσι ώστε να μπορέσουν να το στηρίξουν στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Βουλής καταψήφισε τα 5 από τα 6 νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την απόσπαση και εναλλαξιμότητα αναβλήθηκε και το νομοσχέδιο επιστρέφει για περαιτέρω ζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα