Διαψεύδει ο Κουγιάλης ότι ζητήσαμε νερό από την Τουρκία

Σε διάψευση των δηλώσεων του Τούρκου Υπουργού Δασών και Υποθέσεων Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου, σύμφωνα με τις οποίες η Κύπρος ζήτησε νερό από την Τουρκία, προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία.

«Η Κύπρος δεν ζήτησε, ούτε προτίθεται να ζητήσει νερό από την Τουρκία», είπε στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

Πρόσθεσε ότι

«η Κύπρος διαθέτει αφαλατώσεις, οι οποίες μπορούν να παράξουν όλο το πόσιμο νερό για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών».

Νωρίτερα, ο Βεϊσέλ Έρογλου έκανε λόγο για αίτημα από την Κύπρο προς την Άγκυρα για μεταφορά νερού από την Τουρκία στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου μέσω του λεγόμενου "υπουργού φυσικών πόρων". Είπε μάλιστα, ότι τη Δευτέρα θα το θέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

"Πρώτη φορά το λέω, στη νότια Κύπρο υπάρχει τεράστια ανομβρία. Επικοινώνησε ο "υπουργός φυσικών πόρων" στην Κύπρο. Υπάρχει και από εκείνη την περιοχή αίτημα, είπε. "Τι να κάνουμε γι αυτό;" ρώτησε. Δεν είναι θέμα που μπορώ να το λύσω εγώ, είναι θέμα της κυβέρνησης. Τη Δευτέρα θα το θέσω στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επομένως, αυτή τη στιγμή έχουμε πρότζεκτ. Αν θέλουν, μπορούμε να στείλουμε νερό και στην Παλαιστίνη και στην Αφρική. Έχουμε την τεχνολογία”, είπε λίγη ώρα πριν έρθει η διάψευση από τον κ. Κουγιάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα