Διαμαρτυρία Πρεσβείας για την εκδήλωση του ψευδοκράτους

Την αντίδραση της Υπάτης Αρμοστείας στο Λονδίνο και της οργανωμένης ομογένειας έχει προκαλέσει η διοργάνωση του πρώτου «Φεστιβάλ Βόρειας Κύπρου» που διεξάγεται την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο σε εκθεσιακό χώρο του βορείου Λονδίνου.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από βρετανική εταιρεία τουρκοκυπριακών συμφερόντων και από το «υπουργείο τουρισμού» του ψευδοκράτους.

Στόχος είναι η προώθηση των κατεχομένων ως τουριστικού προορισμού, ενώ παράλληλα θα γίνεται και προώθηση αγορών ακινήτων, προβολή παράνομων πανεπιστημίων,

εμπορικών και επιχειρηματικών ευκαιριών, τραπεζών που λειτουργούν στα κατεχόμενα και άλλων επιχειρήσεων από διάφορους οικονομικούς τομείς.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας Ευριπίδης Ευρυβιάδης έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση του εκθεσιακού χώρου επισημαίνοντας ότι συμπράττει στην προβολή ενός παράνομου καθεστώτος.

Σε αντίστοιχα διαβήματα διαμαρτυρίας έχουν προβεί και φορείς της παροικίας, όπως η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Σημειώνεται ότι το ψευδοκράτος διοργανώνει ή συμμετέχει κατά καιρούς σε ανάλογες εκδηλώσεις τουριστικού, επιχειρηματικού ή εμπορικού ενδιαφέροντος στη Βρετανία με τις αντιδράσεις της Υπάτης Αρμοστείας και της οργανωμένης παροικίας να είναι άμεσες και έντονες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ετήσια μεγάλη Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, που πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι για τη φιλοξενία των εκδηλώσεων ιδιωτικοί φορείς δεν συναινούν πάντα στο αίτημα των κυπριακών Αρχών και φορέων για ματαίωση των εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας ότι φιλοξενούν εκδηλώσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που δεν είναι παράνομες και ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα