Ζέτα: Υπεύθυνη η στάση των συνδικαλιστών στις προκλήσεις

Η υπεύθυνη παρουσία του συνδικαλιστικού κινήματος στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία των προσπαθειών ολόκληρου του λαού, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση της ΔΕΟΚ.

Στο χαιρετισμό της η Υπουργός είπε πως «τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί και συνεχίζουν να εξαγγέλλονται έχουν ως κύριο στόχο την απασχόληση σημαντικού μέρους του εργατικού

δυναμικού» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φιλοδοξεί πως η συνεχής και ενεργός παρέμβασή της, μέσω της παροχής κινήτρων επιδότησης της απασχόλησης, δίδει την αναγκαία ώθηση και βοηθά στην προσπάθεια που γίνεται για άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας.

Η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν όχι μόνο ότι έχει ανακοπεί η αύξηση της ανεργίας, αλλά ότι έχει μειωθεί σημαντικά, αναφέροντας πως ο Μάρτιος του 2017 ήταν ο 35ος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο η ανεργία μειώνεται σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

«Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε την πολιτική για επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, καθώς και τις πρωτοβουλίες για ενεργά μέτρα απασχόλησης, την παροχή στους άνεργους νέους μας ευκαιριών για απόκτηση εργασιακής πείρας. Να σημειώσω ότι από τα μέτρα αυτά, από το 2013 μέχρι σήμερα, επωφελήθηκαν πέραν των 20.000 ανέργων συμπολιτών μας, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια» ανέφερε η Υπουργός.

Είπε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έντεκα Σχέδια, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους €19,1 εκ., για την ενεργοποίηση των νέων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τα οποία στοχεύουν στην παροχή κινήτρων για την πρόσληψη τους αλλά και στην παροχή προγραμμάτων κατάρτισης σε κλάδους όπου δύναται άμεσα να προσληφθούν, όπως για παράδειγμα στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία.

Παράλληλα είπε πως η Κυβέρνηση στοχεύει στην αυστηρότερη εποπτεία της αγοράς εργασίας, με έμφαση στα ζητήματα της παράνομης και αδήλωτης απασχόλησης, σημειώνοντας πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει την πρόταση του Υπουργείου για αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της αδήλωτης εργασίας με αυστηρότερες ποινές και διοικητικά πρόστιμα για τους παρανομούντες και τη δημιουργία Ενιαίου Σώματος Επιθεωρήσεων, έτσι ώστε με ένα σύστημα ανάλυσης κινδύνου να προχωρεί σε στοχευμένες επιθεωρήσεις για να αντιμετωπιστεί η αδήλωτη εργασία και η παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα