Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τον Ακάμα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν στις 13:00 περιβαλλοντικοί κύκλοι, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την έγκριση της διυπουργικής πρότασης για το διαχειριστικό σχέδιο Ακάμα, που προβλέπει τον απεγκλωβισμό των ιδιωτικών περιουσιών στην περιοχή.

Η πρόταση θα βρίσκεται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος. Στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου,

η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, οι Φίλοι του Ακάμα και οι Φίλοι της Γης Κύπρου.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν ότι αν εγκριθούν οι εισηγήσεις της Διυπουργικής Επιτροπής από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση και κατακερματισμό του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, όπως ακριβώς έγινε στο παρελθόν και με τα όρια της Περιοχής Προστασίας της Φύσης Natura 2000.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Για το λόγο αυτό καλούν όλους να ταχθούν στο πλευρό τους και να απαιτήσουν συλλογικά και δυναμικά τη διαφύλαξη του Ακάμα.

Ζητούν την ανακήρυξη ολόκληρης της περιοχής σε Πάρκο Βιόσφαιρας της UNESCO, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας ολόκληρου του Ακάμα και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 6.700 πολίτες έχουν υπογράψει το διαδικτυακό ψήφισμα διαμαρτυρίας για την προστασία και ανακήρυξη του Ακάμα σε Πάρκο Βιόσφαιρας.

Στο μεταξύ κοινότητες και ιδιοκτήτες γης του Ακάμα περνώντας στην αντεπίθεση, καταθέτουν τις θέσεις τους μέσα από ένα έγγραφο σχετικά με τις πραγματικότητες, τους μύθους και αλήθειες για τον Ακάμα ως απάντηση για την εκδήλωση διαμαρτυρίας των οικολογικών οργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα