Ένα διπλό με πολλά αχ και βαχ

Με γκολ του Ασίς (που κακώς μέτρησε μετά από τραγικό διαιτητικό λάθος) η Ομόνοια κέρδισε την καλύτερή της Δόξα με 1-0. Κάκιστη εμφάνιση των «πρασίνων» που αποδοκιμάστηκαν
ΔΟΞΑ 0
ΟΜΟΝΟΙΑ 1
10’ Ασίς

Η Ομόνοια πέτυχε για πρώτη φορά φέτος τρεις νίκες στη σειρά. Θα έπρεπε να χαμογελά, με βάση τα φετινά της δεδομένα, αλλά από το χθεσινό διπλό κόντρα στη Δόξα θα θυμάται μόνο το αποτέλεσμα. Γιατί έκανε μία κάκιστη εμφάνιση,

πήρε με το ζόρι τη νίκη με 1-0, ξέροντας ότι το γκολ της δεν έπρεπε ποτέ να μετρήσει. Ένα γκολ που προήλθε από τεράστιο λάθος διαιτητή και βοηθού. Ένα λάθος που σε αντίθεση με την εικόνα του αγώνα δεν θα ξεχαστεί εύκολα.

Η Ομόνοια ήταν απογοητευτική. Σε κάποιες περιπτώσεις οι παίκτες της δεν μπορούσαν να κάνουν τα βασικά. Η ανάγκη ενίσχυσης φωνάζει, αλλά ο Μιλόγεβιτς πρέπει να διορθώσει και άλλα πολλά πράγματα. Η ανάγκη βελτίωσης της νοοτροπίας φωνάζει. Θα μπορούσε να περάσει άνετο απόγευμα. Όταν με ομάδες του μεγέθους της Δόξας (με όλο τον σεβασμό), παρ' όλο που προηγείτο, είχε ρόλο κομπάρσου, όταν τέσσερεις παίκτες της που ήταν στο όριο δέχτηκαν κίτρινες κάρτες και χάνουν ένα σημαντικό ντέρμπι, τότε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.

Δικαιολογημένα τα παράπονα της Δόξας για το γκολ, δικαιολογημένα νιώθει ότι την αδικεί το τελικό σκορ. Η προσφυγική ομάδα, παρά τα προβλήματα και την αποβολή στο ημίχρονο (για διαμαρτυρίες) του προπονητή της, στάθηκε πολύ καλά και με βάση της ευκαιρίες δικαιούτο την ισοπαλία. Πίεσε, είχε δοκάρι, έκανε ευκαιρίες, είχε πλάνο και αγωνιστική ταυτότητα. Σαφώς και αποδεικνύει ότι είναι ομάδα με ικανότητα και ποιότητα

Το 90λεπτο
Η Ομόνοια σκόραρε νωρίς και αυτό θα έπρεπε να κάνει πολύ πιο εύκολο το έργο της. Αλλά έδειξε αδυναμία να διαχειριστεί το προβάδισμά της. Τα πατήματα, η κυκλοφορία και η κίνηση χωρίς την μπάλα ήταν προβληματική. Η Δόξα στάθηκε σαν ίσος προς ίσος απέναντι στην αντίπαλό της και έχασε μάλιστα τις δύο πιο κραυγαλέες ευκαιρίες αμέσως μετά το γκολ, αλλά και στην εκπνοή του ημιχρόνου. Δεν άλλαξαν πολλά στα αρχικά στάδια του 2ου ημιχρόνου.

Η Ομόνοια ήταν μέτρια και πολύ επιφυλακτική, ενώ η Δόξα είχε απαιτήσεις και απείλησε μάλιστα πρώτη. Απάντησε άμεσα με ευκαιρία η Ομόνοια, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι φωνές του Μιλόγεβιτς προς τους παίκτες του να κρατήσουν την μπάλα μάταιες.

Όταν στο 72΄ η Δόξα έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει ακούστηκαν και αποδοκιμασίες. Που αυξήθηκαν περισσότερο όσο ο αγώνας πήγαινε προς το τέλος, βλέποντας τους «πράσινους» να κάνουν λάθη επί λαθών και να υποφέρουν από την πίεση της Δόξας. Ο Φοφανά απείλησε άλλη μία φορά, ενώ η βολίδα του Λεονάρντο σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Παουλίνιο, Δημητρίου, Ρεδόνδο, Λόπες, Καλό, Εντμάρ (80' Σολωμού), Λεονάρντο, Φοφανά, Ενινφούλ, Λεάντρο.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Δημητρίου, Χαφέζ, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Ασίς (68' Μπεμπέ), Κιρμ (78' Ρουσιάς), Σιέρινταν, Σκέμπρι (90' Φυλακτού).

Η απίστευτη διαιτητική γκάφα
Ο βοηθός Γιώργος Σάββα δεν ήταν στη θέση του και δεν είδε, κι ο διαιτητής Κώστας Νικολάου δεν το αντιλήφθηκε. Η μπάλα είχε περάσει σχεδόν μισό μέτρο τη γραμμή, ο Σκέμπρι τη γύρισε, οι παίκτες της Δόξας σταμάτησαν και ο Ασίς σκόραρε. Σαφέστατα ένα από τα πιο σοβαρά λάθη που έχουμε δει στη φετινή σεζόν. «Η Ομόνοια πέτυχε σήμερα μία… μεγάλη νίκη», είπε με μπόλικη δόση ειρωνείας ο Πρόεδρος της Δόξας Κώστας Χριστοδούλου, προσθέτοντας πως κάποιοι (εννοείται οι διαιτητές) πρέπει να νιώθουν τύψεις. Άφησε ακόμη αιχμές για την Επιτροπή Διαιτησίας: «Αν αποφάσισαν να πάει η Δόξα στη Β΄ κατηγορία να μας το πουν, αλλά δεν θα τους περάσει».

Αποδεκατίστηκε
Δεν θα έχει Ασίς, Σέρινταν, Μπεμπέ και Χαφέζ κόντρα στην Ανόρθωση η Ομόνοια. Οι τρεις παίκτες είδαν την κίτρινη κάρτα (ο 38χρονος Πορτογάλος εντελώς αδικαιολόγητα, ο Βραζιλιάνος άδικα) και συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό. Εκτός θα είναι και ο τιμωρημένος Μπαντιμπαγκά, αλλά και ο τραυματίας Χριστοφή. Επιστρέφει ο Ράμος.

ΤΟ ΦΙΛΜ
7΄ Ωραία κίνηση και γυριστό σουτ του Εντμάρ, η μπάλα μόλις έξω.
9' Ο Ασίς εκμεταλλεύεται το άσχημο γύρισμα του Λεονάρντο, αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον Χατζηφραγκίσκου.
10΄ Γκολ 1-0. Ο Σκέμπρι γυρίζει την μπάλα, που ήταν ήδη εκτός γηπέδου, στον Ασίς κι αυτός ανοίγει το σκορ.
16΄ Σουτ του Λόπες, εξαιρετική επέμβαση του Παναγή.
26’ Ο Σέρινταν από καλή θέση σουτάρει πάνω σε αμυνόμενο.
45΄Η Δόξα χάνει μεγάλη ευκαιρία. Βολίδα του Εντμάρ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.
60΄ Ο Φοφανά εξαπολύει σουτ που πέρασε λίγο έξω.
61΄ Ο Οικονομίδης μόνος στη γωνία της μικρής περιοχής πλασάρει έξω.
72΄ Καρφωτή κεφαλιά του Ενινφούλ, η μπάλα περνά εκατοστά από το κάθετο δοκάρι.
80΄ Ο Παναγή προλαβαίνει και διώχνει με τα ακροδάχτυλα, προ του Ενινφούλ
86΄ Βολίδα του Παουλίνιο που τραντάζει το δοκάρι.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Μόνο τη νίκη κρατάμε από το παιχνίδι και τη θέλαμε πολύ. Δεν είμαι ευχαριστημένος αλλά περίμενα να πάει έτσι το ματς. Το θέλαμε πολύ το παιχνίδι και παίξαμε σε ένα γήπεδο δύσκολο και σήμερα και την προηγούμενη αγωνιστική που μας στοίχισε σε προσπάθεια. Προσπαθήσαμε αυτές τις δυο μέρες λίγο να έχουμε τη φρεσκάδα, αλλά δεν την είχαμε καθόλου. Φαινόταν στο παιχνίδι πως δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε 2-3 πάσες και ήμασταν αναγκασμένοι να αμυνθούμε. Η ομάδα ψυχολογικά είναι κουρασμένη.

Περιμένουμε πώς και πώς τη διακοπή. Το μυαλό των παικτών είναι στο να πάνε να ηρεμήσουν και αυτό είναι φυσιολογικό. Προσπαθήσαμε να τους το αποβάλουμε από το μυαλό. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δουλέψουμε. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν αλλάζουν πολλά. Ελπίζω πως θα έρθουν καλύτερες εμφανίσεις. Για 5ο ματς αλλάζουμε την ενδεκάδα και ειδικά την άμυνα. Δεν είμαστε η ομάδα που είδαμε σήμερα αλλά όταν κάποιοι κρύβονται είναι φανερό πως δεν έχουν δυνάμεις».

Ματθαίος Πιππίας (βοηθός προπονητής Δόξας): «Είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας. Δικαιούμασταν περισσότερα απ' ό,τι πήραμε και τον λόγο τον ξέρετε όλοι. Αν συνεχίσουμε έτσι έχουμε μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα