Cyta: Έξω φρενών οι συντεχνίες - Επεξεργάζονται νέα εταιρεία

Πριν ακόμα η Βουλή αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Cyta, όλα τα τμήματα του Οργανισμού έλαβαν χθες οδηγίες να αρχίσουν να εργάζονται για δημιουργία της νέας εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σ» τους ζητήθηκε, μάλιστα, μέχρι τις 8 Ιανουαρίου να έχουν έτοιμα σημειώματα με τις απόψεις τους, για το πρωτοφανές, για τα κυπριακά δεδομένα, εγχείρημα. Οι οδηγίες δόθηκαν από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων, Κωνσταντίνο

Ηροδότου, με επιστολή προς τη Διεύθυνση του Οργανισμού.

Ο κ. Ηροδότου ζήτησε ν’ αρχίσει η διαδικασία για τον τρόπο, με τον οποίο οι εργασίες της υφιστάμενης cyta θα μεταβιβασθούν στη νέα εταιρεία, που θα δημιουργηθεί.

Ο Γενικός Διευθυντής της cyta κάλεσε εκτάκτως χθες στο γραφείο του τους προϊσταμένους όλων των τμημάτων, δίνοντάς τους οδηγίες ν’ αρχίσουν αμέσως τις εργασίες για την προσομοίωση και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου να έχουν έτοιμα σημειώματα με τις απόψεις τους, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της νέας εταιρείας.

Έντονες οι αντιδράσεις των συντεχνιών

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συντεχνιών, οι ηγεσίες των οποίων αποφάσισαν, σε έκτακτη σύσκεψή τους, να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον Έφορο, με την οποία θα του ζητούν να αποσύρει αμέσως την επιστολή του για την προσομοίωση.

Επιστολή θ’ αποστείλουν οι εργαζόμενοι και στη Διοίκηση, αλλά και τη Διεύθυνση της ΑΤΗΚ, με την οποία θα επισημαίνουν ότι η απόφασή τους για έναρξη εργασιών προσομοίωσης είναι και λανθασμένη και εκτός των όρων εντολής τους και θα ζητούν να σταματήσει αμέσως.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι η ενέργεια του Εφόρου είναι καταδικαστέα, αντιδεοντολογική, έξω από κάθε νομοθεσία και προσβλητική για το κοινοβούλιο, τις αποφάσεις του οποίου επιχειρεί να προκαταλάβει.

Ο κ. Τρυφωνίδης ζήτησε την άμεση απόσυρση της επίμαχης επιστολής, έθεσε θέμα παραίτησης του Εφόρου Αποκρατικοποιήσεων, Κωνσταντίνου Ηροδότου, επισημαίνοντας και την ευθύνη του ίδιου του ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να τοποθετηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα