Διαμάχη Κουλία – Αννίτας στο ΣΙΓΜΑ για Κυπριακό - Οι ατάκες (vid)

Προς το τέλος της συζήτησης στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ της Αννίτας Δημητρίου και του Ζαχαρία Κουλία.

Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση της κυρίας Δημητρίου, η οποία ανέφερε: «Ένας είναι ο δρόμος για να τερματιστεί η εισβολή, για να μπορέσει να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια σ’ αυτό τον τόπο και να διασφαλιστεί το μέλλον αυτού του τόπου. Και το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται, κύριε Κουλία».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ απάντησε

στην κυρία Δημητρίου λέγοντας: «Προκομένη κόρη εν να έρτουν να σε έβρουν οι Τούρκοι στους Τρούλους με τούτα που λες. Για όνομα του θεού. Μα τι είναι αυτά που λες;»

«Τι θα γίνει σε 40 χρόνια κύριε Κουλία;» διερωτήθηκε, η βουλευτής του ΔΗΣΥ, με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ να απαντά: «Διακόσια, τετρακόσια. Η Ελλάς ήταν τετρακόσια!».

Ο κ. Κουλίας στην αρχική του τοποθέτηση εξέφρασε την άποψη ότι με την σημερινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας άρχισε η αντίστροφη μέτρηση που προοιωνίζει κακά μαντάτα στο Κυπριακό.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ υπογράμμισε ότι με την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο Κυπριακό έχει υποβαθμιστεί η Κυπριακή Δημοκρατία και έχει αναβαθμιστεί το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα.

Το κερασάκι στην τούρτα σημείωσε, ήταν τα όσα φέρεται να είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον κ. Τσαβούσογλου κατ΄ ιδίαν αλλά και αυτά που είπε κατόπιν για το νέο πολίτευμα που ανακάλυψε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος βρισκόταν επίσης στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, διερωτήθηκε ποιος είναι ο λόγος που τέθηκε τώρα από πλευράς Προέδρου το ζήτημα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπραγματεύεται εδώ και χρόνια το Κυπριακό, φορτώνοντας με εξουσίες το κεντρικό κράτος.

Ακόμη και μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήγειρε ποτέ θέμα αποκεντρωμένης.

Αυτό, συνέχισε, έγινε ξαφνικά δυο ημέρες πριν από την έκθεση του Γ.Γ του ΟΗΕ, ρίχνοντας στο Συμβούλιο Αρχηγών την ιδέα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας.

«Από ό,τι φάνηκε, απ' ό,τι ο ίδιος παραδέχτηκε στο Συμβούλιο Αρχηγών, την είχε πει προηγουμένως στον κ. Τσαβούσογλου. Μετά λέει την εξήγησε στον κ. Ακιντζί και στην κυρία Λουτ, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις δεν ξέρουν τίποτα (…)», τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου υποστήριξε ότι στόχος παραμένει η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτή την στιγμή πρέπει να υποστηριχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπροστά στην νέα προσπάθεια που διαφαίνεται ότι έχει αρχίσει στο Κυπριακό μέσω της κυρίας Λουτ.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν θεωρεί κακό να αποκεντρωθούν κάποιες εξουσίες οι οποίες δεν βοηθούν την λειτουργικότητα του κράτους.

«Το κακό είναι ότι έχει διαρρεύσει από το Εθνικό Συμβούλιο αυτό το οποίο συζητήθηκε ή έτυχε εισήγησης», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 19:30 o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθυνθεί στον λαό μέσω συνέντευξης Τύπου η οποία θα προβάλλεται ζωντανά από το SigmaLive.

Keywords
Τυχαία Θέματα