Διακήρυξη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την 46η επέτειο του προδοτικού πραξικοπήματος

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ για το πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου.

Τη δεκαετία του 1960 και 1970 ο Βάσος Λυσσαρίδης και η ΕΔΕΚ ήταν οι άγρυπνοι φρουροί προάσπισης της αξιοπρέπειας και της εθνικής επιβίωσης του λαού μας. Παρά τη σθεναρή αντίσταση των ΕΔΕΚιτών και μερίδας του λαού μας, τα συνωμοτικά σχέδια της Χούντας των Αθηνών

και των εδώ συνοδοιπόρων της δεν ματαιώθηκαν. Η θυσία, όμως, των μαρτύρων της δημοκρατικής αντίστασης με προμετωπίδα την ΕΔΕΚ και τα στελέχη της, απέτρεψαν την ολοκληρωτική επιβολή των σχεδίων κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

46 χρόνια μετά συνεχίζουμε να βιώνουμε τα οδυνηρά αποτελέσματα του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και της τουρκικής εισβολής της 20ης Ιουλίου 1974.

Η ΕΔΕΚ συνεχίζει να προασπίζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη συνταγματική νομιμότητα της πατρίδας μας και δεν αδιαφορεί για τυχόν εκτροπές οι οποίες παρατηρούνται. Δεν έχει ψευδαισθήσεις για τη στάση της κατοχικής Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, συνεχίζει να αγωνίζεται για την κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων και για την προάσπιση και διατήρηση της κρατικής υπόστασης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και απόψε στις 7.30 μ.μ στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας, πλησίον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τιμώντας το μεγαλείο του θυσιαστηρίου των μαρτύρων της δημοκρατικής αντίστασης και της τουρκικής εισβολής, καταδικάζουμε το δίδυμο έγκλημα του 1974 και την Τουρκία για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί πορεία της Νεολαίας της ΕΔΕΚ με αφετηρία την προτομή του ήρωα Δώρου Λοΐζου στη Λεωφόρο Στασίνου.

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καλεί τους πολίτες να παρευρεθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταδίκη της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα