Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου

Ο Shawn Broderick μας εξηγεί πως κτίζεται και ωριμάζει ένα οικοσύστημα νεοφύων επιχειρήσεων στην Kick-off εκδήλωση του CyEC 2016.

O Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Κύπρου (CyEC) διοργανώνει δημόσια διάλεξη την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 στις 6.00μμ στα πλαίσια της εναρκτήριας εκδήλωσης (Kick-off) πριν το εργαστήριο του Σαββατοκυριάκου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα B108, στο κτίριο Αναστάσιος Λεβέντης

του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας και διευθυντής του επιταχυντή ιδεών SOSV – The Accelerator VC Shawn Broderick θα μας παρουσιάσει ποια είναι τα απαραίτητα συστατικά για να κτιστεί ένα επιτυχημένο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μεγαλώνουν μέσα στα οικοσυστήματα. Προκειμένου για να πετύχει μια νεοφυή επιχείρηση, πρέπει να μεγαλώσει σ’ ένα παραγωγικό, ενεργό και λειτουργικό οικοσύστημα. Να δημιουργήσεις ένα δυνατό οικοσύστημα είναι από μόνο του δύσκολο αφού από πόλη σε πόλη όλα διαφέρουν. Ο Shawn Broderick θα συζητήσει τους «σπόρους» και τα «δομικά στοιχεία» που διατίθενται για τη δημιουργία αυτών των οικοσυστημάτων «από κάτω προς τα πάνω» και θα βοηθήσει να βρούμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εμάς.

Shawn Broderick είναι συνεταίρος στον επιταχυντή ιδεών SOSV – The Accelerator VC. Η δουλειά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των προγραμμάτων του SOSV σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι υπεύθυνος επίσης στο να ανακαλύπτει εταιρείες τεχνολογίας που στα πρώιμα στάδια τους και μπορεί να αποτελέσουν καλές επενδυτικές ευκαιρίες. Είναι επίσης υπεύθυνος για το παγκόσμιο επιταχυντή ιδεών FOOD-X και διευθυντής του URBAN-X προγράμματος, που τρέχει σε συνεργασία με την BMW / MINI.

Ο Shawn έχει περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρία στο να δημιουργεί καινοτόμα αξία σε εταιρείες τεχνολογίας σαν επιχειρηματίας, αναλυτής, ενδοεπιχειρηματίας, επενδυτής και διευθυντής. Κατά την μακρόχρονη εμπειρία του σε πωλήσεις, στην ανάπτυξη επιχειρήσεων έχει βοηθήσει αμέτρητες ιδέες να γίνουν πράξη, προϊόν και να καταλήξουν στον τελικό καταναλωτή. Είναι υπεύθυνος επίσης για την διαχείριση και εξεύρεση ικανότατου προσωπικού για το SOSV. Επίσης έχει την απαιτούμενη εμπειρία να αναγνωρίζει το ταλέντο ενός νεαρού επιχειρηματία και να τον βοηθάει να γίνετε καλύτερος. Ενώ έχει βοηθήσει αρκετές νεοφυής επιχειρήσεις να βρουν αρχικά κεφάλαια από «αγγέλους» επενδυτές και αντίστροφα.

Ο Shawn ήταν ένας εκ των ιδρυτών και διευθυντής του TechStars στην Βοστώνη, ενός από τους μεγαλύτερους επιταχυντές ιδεών στον κόσμο. Σαν διευθυντής εκεί διαχειρίστηκε το 2009 και 2010 τα κεφάλαια του TechStars επενδύοντας σε 19 εταιρείες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα επισκεφτείτε το Linkedin προφίλ του https://www.linkedin.com/in/shawnbroderick .

O διαγωνισμός όπως κάθε χρόνο στοχεύει στην καλλιέργεια επιχειρηματικού πνεύματος μεταξύ των νέων επιστημόνων του νησιού, ενθαρρύνοντας τους να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το CyEC είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου, που υλοποιείται σε στρατηγική συνεργασία με τη Cyta και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την AKTIS Associates, την Risetech Media, το DisruptCyprus.com και την CyRIC. Μέγας χορηγίας επικοινωνίας είναι το Sigmalive.com.

Η εκδήλωση θα είναι στα Αγγλικά. Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες λεπτομέρειες και εγγραφές για την εκδήλωση στο http://bit.ly/CyEC2016Kickoff ή μέσω των κοινωνικών δικτύων μας και του hashtag #CyEC.

Keywords
Τυχαία Θέματα