Διαδήλωση στα κατεχόμενα:«Είμαστε εδώ:Αυτό τον δρόμο θα τον περπατήσουμε μαζί»

Ανοικτό κάλεσμα στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Είμαστε εδώ: Αυτό τον δρόμο θα τον περπατήσουμε μαζί» έκανε το ΡΤΚ σε όλους τους κοινωνικούς φορείς και τα οργανωμένα σύνολα στα κατεχόμενα, με τον πρόεδρό του, Τουφάν Έρχιουρμάν να δηλώνει ότι «όλοι θα υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στη φτώχεια, τον αφανισμό, τη διαφθορά και τη μετανάστευση».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το ΡΤΚ προβαίνει σε προεκδηλώσεις της αυριανής διαμαρτυρίας με στελέχη του να κρατούν σε κεντρικά οδικά σημεία πανό με το σύνθημα «Είμαστε εδώ». Η διαμαρτυρία θα γίνει αύριο με συγκέντρωση

στις 18.30 σε κεντρικό πάρκο της κατεχόμενης Λευκωσίας. Θ’ ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Σεραγιού.

Το διοργανώνει το ΡΤΚ αλλά αυτόν τον δρόμο μαζί θα τον περπατήσουμε, ανέφερε ο κ. Έρχιουρμαν προϊδεάζοντας για νέες διαμαρτυρίες μετά την αυριανή. «Μπορεί αύριο να είναι αργά, σήμερα είναι η μέρα» πρόσθεσε λέγοντας ότι είναι κοινή η πεποίθηση «για όνειρα για ασφαλείς, γαλήνιες και όμορφες μέρες, αντάξιες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

«Μετά από τόσα χρόνια αγώνα για ύπαρξη, αυτό που μας αξίζει - και μας αξίζει - είναι να μην κυβερνιόμαστε έτσι με αυτή την νοοτροπία. Είναι κοινή η αντίδραση όταν το λέμε αυτό. Θα συνεργαστούμε ενάντια σε αυτή τη νοοτροπία και θα βαδίσουμε μαζί αυτό το δρόμο. Για την χώρα μας, τον λαό μας, για τα παιδιά μας. Όλοι μαζί θα βαδίσουμε», ανέφερε ο Τουφάν Έρχιουρμαν σε γραπτή του δήλωση.

Διαβάστε επίσης: Τατάρ: «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα