Μακελειό στο Μέιν: Σε lockdown η πόλη - Ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος

Μακελειό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην πόλη Λιούιστον του Μέιν. Ένοπλος Αμερικανός σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με ημιαυτόματο όπλο εναντίον πολιτών σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 60.

Για τη σύλληψή του η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό ειδοποιώντας τους κατοίκους να κλειδωθούν στα σπίτια τους.

Οι εικόνες είναι τραγικές με τους πολίτες της Λιούιστον να τρέχουν μέσα στο σκοτάδι να κρυφτούν από τον ένοπλο που ακόμα τριγυρίζει σκορπίζοντας το θάνατο και τον τρόμο. Ένας σταματά και σηκώνει ψηλά τα χέρια. Αστυνομικοί

τον ελέγχουν για να βεβαιωθούν ότι δεν πρόκειται για τον ένοπλο, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει. Στους δρόμους τρέχουν ασθενοφόρα.

Εν τω μεταξύ, κάμερα ασφαλείας ψυχαγωγικού κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα από αίθουσα μπόουλινγκ κατέγραψε λευκό άνδρα γύρω στα 40 να κρατά ένα ημιαυτόματο τουφέκι. Η αστυνομία που βρέθηκε στο χώρο λίγο μετά τις 7 το απόγευμα τακτοποίησε το δράστη ως τον Ρόμπερτ Καρντ, εκπαιδευτή όπλων που υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό.

Ο Καρντ είχε νοσηλευτεί το καλοκαίρι σε ψυχιατρική κλινική επειδή άκουγε φωνές. Η φωτογραφία του δόθηκε στη δημοσιότητα προκειμένου όποιος τον δει να ειδοποιήσει τις αρχές καθώς υπήρχαν πληροφορίες για περισσότερα θύματα σε εστιατόριο της πόλης.

Σύμφωνα με τον Μάικ Σόστσακ, διοικητής Δημόσιας Ασφάλειας στο Μέιν, ο δράστης είναι ένοπλος και επικίνδυνος. Εάν κάποιοι τον δουν δεν πρέπει να τον πλησιάσουν ή να έρθουν σε επαφή μαζί του με οποιοδήποτε τρόπο.

Έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις της πόλης και οι πολίτες κλήθηκαν μέσω διαδικτύου να παραμείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους. 

Το αυτοκίνητο του δράστη εντοπίστηκε 12 χιλιόμετρα από την Λιούιστον στην πόλη Λίσμπον όπου επίσης απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους και περίπολοι από εκατοντάδες ένοπλους αστυνομικούς με ισχυρούς προβολείς χτενίζουν την περιοχή.

Υπό ισχυρή αστυνομική φρούρηση και το νοσοκομείο της Λιούιστον όπου έχουν μεταφερθεί οι νεκροί και οι τραυματίες του μακελειού.

Από τα τουλάχιστον 500 ανάλογα αιματηρά επεισόδιά του τελευταίου χρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες το μακελειό στη Λιούιστον στη δεύτερη σε πληθυσμό πόλης του Μέιν είναι το φονικότερο.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στο Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τον 40χρονο που σκότωσε 22 ανθρώπους

Πηγή: ethnos.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα