Δια πυρός και σιδήρου ο Ολυμπιακός

Ο Φορτούνης σέρβιρε και ο Ιντέγε σκόραρε για το πολύτιμο 1-0 του Ολυμπιακού στο Περιστέρι. Με... διαφορά τουλάχιστον τεσσάρων βαθμών στο μεγάλο ντέρμπι οι Πρωταθλητές. Φωνές για τη διαιτησία από τον πολύ πιο επικίνδυνο Ατρόμητο που είχε μοιραίο τον Στόιτσεφ.

Αποστολή... εξετελέσθη! Ο Ολυμπιακός, αν και τα "βρήκε μπαστούνια"

για ένα 45λεπτο από τον ψυχωμένο και εξαιρετικό τακτικά Ατρόμητο, κατάφερε να "αποδράσει" με το χρυσό τρίποντο από την σκληρή έδρα του Περιστερίου επικρατώντας 1-0 και πλέον έχει μπροστά του το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" όπου ξέρει πως με νίκη σε τρίτο διαδοχικό εντός έδρας ντέρμπι θα κάνει σημαντικό βήμα για τον τίτλο.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά δύο διαφορετικές εικόνες, με το πρώτο 45λεπτο να ανήκει σε μεγάλο ποσοστό στους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται σε... τρικυμία στην άμυνα και να είναι μπλοκαρισμένοι στην επίθεση. Σε αυτό το διάστημα ο Ατρόμητος έτρεξε, πίεσε, μάρκαρε και προκάλεσε... ασφυξία στον Ολυμπιακό (τον έκοψε στα... δύο και η μπάλα έφτανε με δυσκολία στην περιοχή των γηπεδούχων), ενώ εκείνος όχι μόνο ήταν απειλητικός αλλά θα πρέπει να τα βάζει και με την τύχη του για το γεγονός ότι δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς με την αστοχία του, αφού ο Στόιτσεφ είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες να κάνει το 1-0 (19', 25') και να γίνει ήρωας για την ομάδα του Περιστερίου βγαίνοντας απέναντι στον Καπίνο, όμως σε αμφότερες τις φάσεις έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι, κάνοντας σουτ με το αριστερό.

Πέρα από αυτές τις δύο κραυγαλές ευκαιρίες, οι γηπεδούχοι "φώναξαν" στο 7' και για πέναλτι που δεν έδωσε ο Δελφάκης σε χέρι του Ντα Κόστα μέσα στην περιοχή (υπήρχε παράβαση αλλά στο ξεκίνημα της φάσης φαίνεται να υπάρχει και οφσάιντ που επίσης δεν δόθηκε), για οφσάιντ που κακώς σφυρίχτηκε ο Λε Ταλέκ στο 27' (έστειλε κατόπιν τη μπάλα στα δίχτυα) και για πέσιμο του Κεϊτά μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Καπίνο (φαίνεται να πέφτει πολύ εύκολα για να κερδίσει το πέναλτι).

Στο δεύτερο μέρος τα πάντα άλλαξαν, με τον πολύ γρήγορο ρυθμό να αποτελεί παρελθόν και τον Ατρόμητο να "ξεφουσκώνει" σταδιακά από δυνάμεις (αναμενόμενο μετά την υπερπροσπάθεια του 45λεπτου), γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο ποιοτικός και έμπειρος Ολυμπιακός για να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι ήρθε στο 54' με την ομάδα του Πάουλο Μπέντο να φτάνει στο γκολ μέσα από μία ομαδική προσπάθεια. Ο Φορτούνης ελίχτηκε ωραία από τα δεξιά και έβγαλε συστημένη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου, με τον Ιντέγε να σηκώνεται ανενόχλητος και με εκπληκτική κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μοργκούνοφ (0-1).

Αυτό ήταν. Το γκολ αυτό δημιούργησε νέα δεδομένα, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει σταδιακά τα ηνία και τον έλεγχο, ο Ατρόμητος έμεινε και από ψυχολογία πέρα και από δυνάμεις και η συνέχεια βρήκε τους Πειραιώτες να κρατούν χωρίς δυσκολία το αποτέλεσμα και να έχουν και 1-2 καλές φάσεις για δεύτερο γκολ.

Οι Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Μπέντο να θωρακίζει στη συνέχεια την άμυνά του και τον Ατρόμητο να έχει τη μία και μοναδική καλή στιγμή του στο δεύτερο μέρος στο 81'. Ο Λε Ταλέκ μπήκε στην περιοχή αλλά νικήθηκε από τον Καπίνο που απέκρουσε με τα πόδια και κάπως έτσι ήρθε η 4η σερί νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (όλες μέσα στον Οκτώβριο) που το κρατάει σε απόσταση ασφαλείας πριν από τον Παναθηναϊκό ενόψει του ντέρμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα