Δεξίωση σε Τ/κ από το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας δεξίωση για τους Τουρκοκύπριους, εκ μέρους της ομάδας φιλίας του κόμματος με τους Τ/κ.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το ετήσιο συνέδριο του ΕΚ πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ, μεταξύ 23 και 26 Σεπτεμβρίου. Η ομάδα φιλίας του Εργατικού κόμματος με τους Τ/κ είναι καινούργια, όπως αναφέρεται, και στη δεξίωση παρευρέθηκαν και «βουλευτές» των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, όπως Αρμαγάν Τζιαντάν, Ερέκ Τσιαγατάι και Ογουζχάν Χαίσπογλου, η εκπρόσωπος του

ψευδοκράτους στο Λονδίνο Όγια Τουντζαλί, η Δήμαρχος του Ένφιλντ, Τουρκοκύπρια στην καταγωγή, Νεσίλ Τσιαλισκάν, η Αντιδήμαρχος του Χάρινγκεϊ Εμινέ Ιμπραχίμ και από την Πρεσβεία της Τουρκίας στο Λονδίνο ο πρόξενος Οζκάν Ντουμάν.

Όπως επίσης αναφέρεται, στη δεξίωση για τους Τ/κ συμμετείχε ο σκιώδης ΥΠΕΞ του Εργατικού κόμματος Καλίντ Μαχμούντ και οι Βουλευτές Τζόαν Ράιαν και Κάθριν Γουέστ.

Η Νεσίλ Τσιαλισκάν ανέφερε στην ομιλία της ότι η δεξίωση είναι ένα σημαντικό βήμα, ώστε να φανούν περισσότερο οι Τ/κ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο σκιώδης ΥΠΕΞ του Εργατικού κόμματος Καλίντ Μπαχμούντ, στη δική του ομιλία, σημείωσε ότι και η Βρετανία παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού και δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη μιας λύσης το συντομότερο. Η Βουλευτής του ΕΚ Τζόαν Ράιαν χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμμετοχή «βουλευτών» από την Κύπρο στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος και την πραγματοποίηση αυτής της δεξίωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα