Γιατί κάποιοι πελάτες Συνεργατισμού βλέπουν σήμερα υπόλοιπο 0

Δεκάδες πολίτες καταγγέλλουν από το πρωί, επικοινωνώντας με το ΣΙΓΜΑ, ότι οι λογαριασμοί τους στον Συνεργατισμό εμφανίζουν υπόλοιπο 0.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του δημοσιογράφου του ΣΙΓΜΑ Σωτήρη Παπαδόπουλου, από ανώτατες πηγές από τον Συνεργατισμό, δεσμεύονται λογαριασμοί που είχαν πάνω από 3.000 ευρώ υπόλοιπο και οι κάτοχοί τους είχαν καθυστερημένα δάνεια που ανέρχονταν σε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σκοπός

της δέσμευσης των λογαριασμών, είναι να υπάρξει διευθέτηση του ποσού του δανείου που έχει.

Με τον τρόπο αυτό, η Συνεργατική επιδιώκει τον διάλογο μαζί τους, ώστε να υπάρξει μια τελική διευθέτηση.

Σύμφωνα με ανώτερα Στελέχη του Συνεργατισμού με τα οποία μιλήσαμε, μας δικαιολόγησαν τη συγκεκριμένη κίνηση ως εξής: «Υπάρχουν δάνεια με υποθήκες ακινήτων και δάνεια με εξασφαλίσεις καταθέσεις. Μερικά από αυτά τα δάνεια που είναι με εξασφάλιση καταθέσεων, είναι καθυστερημένα. Με την κίνησή μας, επιδιώκουμε ο πελάτης να έρθει στο κατάστημα, για να διευθετήσει το χρέος του».

«Αποτελεί συνήθη τραπεζική τακτική που εφαρμόζεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως( καταθετικοί και όχι τρεχούμενοι)», τονίζουν οι αρμόδιες πηγές στον Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Σημειώνεται ότι η αρχική πληροφόρηση ανέφερε ότι επηρεάζονται τόσο οι καταθέτες όσο και οι εγγυητές των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ωστόσο, νεότερη ενημέρωση διευκρινίζει ότι οι εγγυητές, δεν συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα