Επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφων για κοινό γλωσσάρι

Επιστολή διαμαρτυρίας για το κοινό γλωσσάρι ετοιμάζει ομάδα δημοσιογράφων από όλο το φάσμα του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων.

Η επιστολή αποτελεί μια πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο να δείξει την αντίθεση των δημοσιογράφων σε κάθε σκέψη και συζήτηση για περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης.

Αφορμή για τη σχετική πρωτοβουλία αποτέλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Σημερινή», αναφορικά με το «Κοινό Γλωσσάρι Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Η ομάδα δημοσιογράφων εκφράζει, ανάμεσα σε άλλα, την έκπληξή της για το γεγονός ότι η Ένωση Συντακτών,

καθώς επίσης και η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, συμμετείχαν σε ένα τέτοιο διάλογο που προωθεί τη λογοκρισία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας καταδίκασε την εφημερίδα «Η Σημερινή» για το σχετικό δημοσίευμα, χωρίς προηγουμένως να την καλέσει να τεκμηριώσει τον δήθεν παραπλανητικό της υπότιτλο.

Η Διευθύντρια της εφημερίδας Πέτρα Αργυρού, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε: «Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, εντεταλμένη να υπηρετεί και να προασπίζεται τη δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης, "δίκασε" και "καταδίκασε" την εφημερίδα «Η Σημερινή» για την αποκάλυψή της για το Γλωσσάρι, χωρίς να την καλέσει να πει τη θέση της και να τεκμηριώσει τον υπότιτλο της είδησης, που είναι δήθεν παραπλανητικός. Με αυτήν τη "δεοντολογία" εφαρμόζει δεοντολογία η Επιτροπή. "Δικάζει" ερήμην! Η μόνη λέξη που υπάρχει στο δικό μας Γλωσσάρι, κυρίες και κύριοι, είναι η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!».

Keywords
Τυχαία Θέματα