«Δεν πετύχαμε ούτε ανελιχθήκαμε τα τελευταία χρόνια, ψάχνουμε τα γιατί»

Με αφορμή την αποψινή (2/6) πρεμιέρα της εθνικής Κύπρου στον β' όμιλο της γ' κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών 2022 ο Μιχάλης Πεκρής μίλησε για τη δουλειά και τη στόχευση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ακολούθως παρατίθενται όσα δήλωσε στον Super Sport FM ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων:

«Είμαστε αισιόδοξοι γενικώς στην ομάδα και όλοι ευελπιστούμε ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

Δεν θα λέμε κάθε φορά που αρχίζει μια διοργάνωση τα ίδια. Ο στόχος για την  Εθνική είναι μακροπρόθεσμος ότι δουλεύουμε σωστά σε όλους τους τομείς για επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Όλοι θέλουμε αύριο το πρωί να είμαστε χαρούμενοι. Όλοι θέλουμε να κάνουμε έξι νίκες και να είμαστε πρώτοι και αυτά δεν τα πετυχαίνεις από τη μια ημέρα στην άλλη. Δεν πετύχαμε τα τελευταία χρόνια, δεν δείξαμε σημάδια μεγάλης ανέλιξης και είναι αυτά τα 'γιατί' που ψάχνουμε, ώστε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και να πετύχουμε. Θεωρώ ότι μονάδες έχουμε και έρχονται πάρα πολλές.

Υπάρχουν πολλοί τομείς και νομίζω διοικητικά ότι δουλέψαμε σε αυτά, μιλήσαμε με τα παιδιά και βλέπω στα μάτια τους κάτι διαφορετικό και περιμένουμε το καλύτερο. Το πάζλ της πρώτης Εθνικής ομάδας είναι πολύπλευρο. Όλο το οικοδόμημα αποτελείται από τα σωματεία, την ομοσπονδία  το προπονητικό team και γενικότερα χρειάζεται η βοήθεια όλων. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να παίζεις αυτή την περίοδο μέσα στον Ιούνιο ενόψει και των yυρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις ομάδες. Τα δεδομένα είναι μπροστά μας και θα δουλέψουμε και με χρόνο με το χρόνο να δούμε  μια βελτίωση, να παίρνουμε αποτελέσματα.

Ο κόσμος θέλει επιτυχίες για την Εθνική, διότι ανέβασαν τον πήχη οι ίδιες ομάδες μας με επιτυχίες στις eυρωπαϊκές διοργανώσεις. Το μήνυμα είναι ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Όταν αγωνίζεσαι σε αυτό το επίπεδο, δεν επιτρέπεται να χάνεις στην έδρα σου και αυτό θέλουμε όλοι. Οροθετούμε κάποια πράγματα και θεωρώ ότι είναι αποτυχία να χάνουμε εντός έδρας. Το Κόσοβο διαθέτει παίκτες με υψηλή χρηματιστηριακή αξία, όλοι γνωρίζουμε την Ελλάδα όπως ισχύει και για την Βόρεια Ιρλανδία που είναι ένα αξιόλογο σύνολο».

Keywords
Τυχαία Θέματα