Δεν μπορούν να επιτευχθούν πολλά χωρίς νέα Γενεύη

Περισσότερες από 2 ώρες διήρκεσε η συνάντηση Εϊντε - Ακιντζί. Εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, ο Νορβηγός διπλωμάτης δήλωσε ότι και οι δυο ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία να διανύσουν το τελευταίο μίλι -κατά την έκφρασή του- και να πάνε στη Γενεύη.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμούντα ζητήματα τα οποία χρειάζεται να επιλυθούν, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα διαδικαστικά και στον τροπό με τον οποίο η διάσκεψη θα οργανωθεί.

Υπάρχει πεδίο εφαρμογής, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε, είπε χρακτηριστικά ο κ. Εϊντε.

Δήλωσε επιπλέον ότι

είναι κοινή διαπίστωση των δυο ηγετών ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν πολλά στις συνομιλίες χωρίς τη σύγκληση μιας νέας Γενεύης.

Σε κάποιο σημείο, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα, τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς την παρουσία των εγγυητριών δυνάμεων και της Ε.Ε. ως παρατηρητή.

Οι ηγέτες βρίσκονται στο σημείο εκείνο που θέλουν να λάβουν την απόφαση, αλλά δεν είναι έτοιμοι να το πράξουν λόγω των εκκρεμούντων θεμάτων, είπε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Έσπεν Μπαρθ Εϊντε είπε ότι στόχος του είναι να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα μέχρι το τέλος εβδομάδας, αν και πρόκειται για ευαίσθητα θέματα, υπενθύμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα