Δαμιανού: Καμιά απάντηση για πυρκαγιά στο Δικ. Λευκωσίας

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, εξέφρασε σήμερα την απαρέσκειά του, γιατί, όπως ανέφερε, εδώ και δεκαπέντε μέρες -και ενώ έχει αποσταλεί το αποστενογραφημένο πρακτικό της Επιτροπής Νομικών, στο οποίο καταγράφονται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, είκοσι πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα προς Υπουργεία και Υπηρεσίες, σε σχέση με την πυρκαγιά στο Δικαστήριο Λευκωσίας- δεν έχουν λάβει καμιά απολύτως απάντηση.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας

της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, ο κ. Δαμιανού είπε ότι στις 7 Μαρτίου του 2018 συζητήθηκε αυτεπάγγελτα το κρούσμα που υπήρξε στα κτίρια των Δικαστηρίων και συγκεκριμένα η πυρκαγιά στο Δικαστήριο Λευκωσίας σε συγκεκριμένο κομμάτι του κτιρίου, για να σημειώσει πως «είχαμε αποφασίσει ότι μέσα σε 15 μέρες θα παίρναμε συγκεκριμένες απαντήσεις που είχαμε θέσει σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και, άρα, μόλις τις λαμβάναμε, η Επιτροπή Νομικών θα επανερχόταν για να συζητήσει το όλο ζήτημα».

«Πρέπει να πω με απαρέσκεια, ότι εδώ και 15 μέρες και ενώ έχει αποσταλεί το αποστενογραφημένο πρακτικό της Επιτροπής Νομικών, στο οποίο καταγράφονται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμάς ως Κοινοβουλευτική ομάδα, 20 πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα προς Υπουργεία και Υπηρεσίες, δεν έχουμε λάβει καμιά απολύτως απάντηση. Το θεωρούμε προσβλητικό για τον θεσμό της Βουλής», πρόσθεσε.

Είπε, ακόμα, πως αναμένουν και απαιτούν το συντομότερο να υπάρξουν γραπτές απαντήσεις, όπως είχε συμφωνηθεί, σημειώνοντας ότι το θέμα θα βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών την επόμενη Τετάρτη, γιατί δεν πρόκειται «να αφεθεί να πέσει στα μαλακά».

«Είναι», συμπλήρωσε, «ένα σοβαρό ζήτημα, με προεκτάσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα απονομής δικαιοσύνης, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ασφάλειας, και γι’ αυτό οφείλουμε να ασκήσουμε τον δέοντα κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Νομοθεσία σχετικά με τους εγκλωβισμένους αγοραστές ενυπόθηκων δανείων

Σε σχέση με το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών ενυπόθηκων δανείων, ο κ. Δαμιανού ανέφερε πως δόθηκαν εφτά μέρες στις κοινοβουλευτικές ομάδες, ώστε να μελετήσουν τα δύο προσχέδια που ετοιμάστηκαν από τη Γραμματεία της Βουλής, αναφορικά στο ζήτημα.

Όπως είπε, «σήμερα ενημερωθήκαμε από συναδέλφους άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων ότι έχουν παρατηρήσεις και σχόλια για εμπλουτισμό των κειμένων», για να προσθέσει πως και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ έχει ανάλογα σχόλια.

Ανέφερε, ακόμα, ότι αύριο θα συζητήσουν το θέμα σε έκτακτη συνεδρία, εκφράζοντας την εκτίμηση πως το θέμα θα πάρει την πορεία του, ώστε τους επόμενους μήνες να ολοκληρωθεί και αυτή η συζήτηση, για ένα τόσο πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα