Επικρίσεις Τούρκου «πρέσβη» για κινητά τηλέφωνα και ΦΑ

Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που πρέπει «να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι λέγοντας ότι «μια νοοτροπία (των Ε/κ) που δεν μπορεί να συνδέσει ούτε το σύστημα κινητής τηλεφωνίας, δεν μπορεί να κάνει τίποτα μαζί μας».

Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι οι δηλώσεις Κανμπάι έγιναν στο πλαίσιο επίσκεψης που δέχθηκε από διάφορες οργανώσεις και φορείς στα κατεχόμενα και οι οποίοι συγκέντρωσαν και δώρισαν ποσό περίπου 1 εκ ΤΛ (250.000 ευρώ) στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για την επιχείρηση στο Αφρίν.

Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων,

ο Τούρκος διπλωμάτης είπε ότι η στάση των Ε/κ που λέει ότι οι Τ/κ θα πάρουν το μερίδιό τους μετά τη λύση του Κυπριακού «είναι αντίθετη στην πολιτική και κοινωνική ισότητα». Οι Τ/κ δεν είναι επιθυμητοί στη διαδικασία των συμφωνιών στα ενεργειακά, πρόσθεσε.

Κατά τον Ντεριά Κανμπάι η πλευρά που πάντοτε θέλει τη λύση και την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Κύπρο είναι η τ/κ ενώ η ε/κ πλευρά είναι αυτή που πάντοτε προκαλεί εμπόδια και χαλά το κλίμα εμπιστοσύνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα