Χριστουγεννιάτικο χωριό «ζωντανεύει» στη λαϊκή γειτονιά Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας και το Υφυπουργείο Τουρισμού διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Λαϊκή Γειτονιά της Πρωτεύουσας, με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση», προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους «να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές».

Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό προσφέρονται 50 ολόκληρες ημέρες και περισσότερες από 200 ώρες ψυχαγωγίας, διασκέδασης και επιμόρφωσης στα γραφικά σοκάκια της παραδοσιακής Λαϊκής Γειτονιάς., αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσημη πρώτη ημέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου

Χωριού έχει οριστεί η Κυριακή, 26 Νοεμβρίου με την λειτουργία του να τερματίζεται την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, χορευτικά σύνολα, μουσικές μπάντες, κουκλοθέατρο, πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν την κυπριακή παράδοση, γαστρονομικές επιδείξεις.

«Με το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς θα προσφέρει μία μοναδική, ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα» προστίθεται.

Αναφέρεται ότι κάθε Παρασκευή βράδυ στο μπαράκι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα λαμβάνουν χώρα διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο και πολλές άλλες βραδιές για ενήλικες.

Αναφέρει ακόμα ότι η  μικρή πλακόστρωτη πλατεία της Λαϊκής Γειτονιάς, με τα πανέμορφα, αναπαλαιωμένα σπίτια θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα λειτουργήσουν για την περίοδο των γιορτών ως παραδοσιακά μαγαζάκια πώλησης προϊόντων του τόπου, ως χώροι βιωματικών εργαστηρίων, χειροτεχνιών και γαστρονομικών επιδείξεων. Παράλληλα, στον χώρο που θα μεταμορφωθεί σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα υπάρχουν διάφορα περίπτερα όπως οινοποιίας, κουμανδαρίας, απόσταξης ζιβανίας, παρασκευής και πώλησης κυπριακών εδεσμάτων, αρτοποιημάτων, γλυκών, street food μέσα από την οπτική της παράδοσης του τόπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα