Χρήματα στους δημότες επιστρέφει ο Δήμος Αγ.Νάπας

Επιστροφή χρημάτων σε δημότες προγραμματίζει ο Δήμος Αγίας Νάπας σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Γιάννη Καρούσο. Αυτό θα επιτευχθεί αφού θα εξοικονομηθούν λεφτά από αποπληρωμή δανείων.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου, με την μορφή έργων ανάπτυξης, μέσω συμμετοχικού προϋπολογισμού, επιστρέφει στους δημότες του ο δήμος Αγίας Νάπας τη ρευστότητα από την αποπληρωμή των εγγυημένων δάνειων από την κυβέρνηση. Η επιλογή του έργου θα γίνει από τους δημότες

Σε αναπτυξιακό έργο , το οποίο θα επιλέγουν οι ίδιοι οι δημότες της Αγίας Νάπας για ένταξη του στον προϋπολογισμό του Δήμου, θα δαπανηθεί το

ετήσιο ποσό που θα εξοικονομηθεί από την αποπληρωμή από πλευράς της Κυβέρνησης των εγγυημένων δανείων ύψους 2.2 εκ περίπου ευρώ

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο « η ρευστότητα η οποία θα προκύψει από την αποπληρωμή των εγγυημένων δανείων θα είναι περίπου 200 χιλιάδες ευρώ. ποσό το οποίο όπως ανέφερε δεν θα χρησιμοποιηθεί για κανένα άλλο σκοπό αλλά θα επιστραφεί στους δημότες υπό μορφή έργων ανάπτυξης και μάλιστα σε έργο ή έργα που θα επιλέγουν οι ίδιοι οι δημότες. Το θέμα, πρόσθεσε, θα τεθεί σε προσεχή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού τύχει της έγκρισή του θα δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε οι δημότες να μπορούν να υποβάλουν μέσω της ιστοσελίδας και των Μέσων κοινωνικής δικτύωσής του Δήμου τις προτάσεις τους και μετά θα ακολουθήσει διαδικτυακό ψήφισμα για την επιλογή του έργου.

«Με την ενέργεια αυτή καταρτίζουμε τον πρώτο συμμετοχικό προϋπολογισμό δήμου στην Κύπρου» με αυτό τον τρόπο ο Δήμος διασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή των δημοτών στα προγραμματιζόμενα έργα ανάπτυξης». Αφού θα δίδετε η δυνατότητα στους δημότες να προτείνουν αρχικά και μετά να επιλέξουν το “δικό” τους έργο. Οι δημότες ουσιαστικά θα έχουν σε ετήσια βάση πλέον το δικό τους μερίδιο και λόγο στον προϋπολογισμό.

Εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση , αφού η αποπληρωμή αυτή έρχεται να κάλυψη αναπτυξιακά κενά που χάναμε λόγο της ανισότητας και αδικίας που υπάρχει στο διαμερισμό της κρατικής χορηγίας, ένα θέμα που δυστυχώς η ένωση δήμων φοβάται να ανοίξει, αφού είναι ευρύτερα γνωστό ότι ο δήμος της Αγίας Νάπας λαμβάνει σχεδόν την πιο μικρή κρατική χορηγία παρόλο που οι ανάγκες του λειτουργικές και αναπτυξιακές είναι στα επίπεδα των 6 μεγαλύτερων δήμων της Κύπρου.

Ανυπομονούμε να δούμε και να ακούσουμε τις εισηγήσεις και τις προτάσεις των δημοτών τους οποίους και καλώ να συμμετέχουν σε αυτή την πραγματικά μοναδική για τα δεδομένα της Κύπρου πρωτοβουλία", καταλήγει ο Δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα