Οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι δεν ξεχνούν λιτότητα και Grexit

Mε σκληρές θέσεις απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και δηλώσεις για περισσότερη λιτότητα στην Ευρωζώνη, εμφανίστηκε σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο κ. Λίντνερ άφησε να εννοηθεί πως δίχως την συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα, ενώ όπως ανέφερε "θα πρέπει να αλλάξει και το καταστατικό της ΕΕ ώστε κάποιες χώρες να μπορούν να

αποχωρούν από την Ευρωζώνη, δίχως παράλληλα να φεύγουν από την Ένωση". O ίδιος πολλές φορές στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο προωθεί και ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το αντιμετωπίζει θετικά.

Μεταξύ άλλων, ο Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε πως «η θέση για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει "ναι" σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα χρέους», ενώ επισήμανε πως αυτή ήταν και η γραμμή της κυβέρνησης της Γερμανίας μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Σημείωσε δε πως το FDP προτείνει επάνοδο στην πολιτική οικονομικής σταθερότητας, κάτι που θα αποτελούσε «αλλαγή κατεύθυνσης», ενώ πρόσθεσε ότι αλλαγή κατεύθυνσης χρειάζεται και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Με τα παραπάνω, ο Λίντνερ εννοεί πως απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα σε ό,τι αφορά την επιτήρηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων θα προσπαθήσει στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να εξασφαλίσει για το κόμμα του το Υπουργείο Οικονομικών, σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό που όπως φαίνεται θα περιλαμβάνει τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα