Βομβιστική επίθεση σε οικία θηροφύλακα:Καταδίκη Συντεχνιών

Οι συντεχνίες ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση στην οικία του θηροφύλακα Γεώργιου Γεωργίου, στη Σκαρίνου, που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του σπιτιού του και η οποία έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.

«Τέτοιες ενέργειες μόνο εκβιαστικές μπορούν να χαρακτηριστούν αφού αποσκοπούν στο να εκφοβίσουν τους θηροφύλακες προκειμένου να μην εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, πλήττοντας τον ίδιο τον θεσμό», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι τρεις συντεχνίες.

Καταδικάζουν

την ίδια στιγμή «με βδελυγμία ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στο έργο των θηροφυλάκων για πάταξη της παρανομίας» και εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον θηροφύλακα και κατ’ επέκταση την Υπηρεσία Θήρας.

Καλούν δε το Υπουργείο Εσωτερικών, ως το αρμόδιο Υπουργείο, να θωρακίσει με τη σειρά του την Υπηρεσία Θήρας και τη δραστηριότητα που επιτελεί.

Πέραν τούτου, οι τρεις συντεχνίες εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την ασφάλεια του προσωπικού της Υπηρεσίας, από το γεγονός ότι ο νέος Νόμος Περί Προστασίας και Διαχείρισης άγριων πτηνών και θηραμάτων, προβλέπει πολύ μεγάλες εξώδικες χρηματικές ποινές για σειρά παραβάσεων, τέτοιες που εκθέτουν σε σοβαρότατους κινδύνους το προσωπικό που καλείται να τις επιβάλει.

Καλούν, τέλος, για ακόμα μια φορά την Πολιτεία καθώς επίσης και την Υπηρεσία Θήρας όπως λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις έτσι που να διασφαλιστεί η αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, εξουδετερώνοντας άνανδρες και εκφοβιστικές ενέργειες σε βάρος του Προσωπικού και των οικογενειών τους.

Πηγή: KΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα