Χιόνια στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Παρασκευή με χιόνια στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Όπως πληροφορηθήκαμε από κατοίκους της Δερύνειας και του Φρενάρους, άρχισε από το πρωί να χιονίζει.

Κάτοικοι, φανερά ενθουσιασμένοι θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους, λέγοντας ότι χιονίζει στις περιοχές τους μετά από πολλά χρόνια.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί και τοπικά το απόγευμα μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι

4 μποφόρ και τοπικά στα νότια και ανατολικά παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 βαθμούς στα δυτικά και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 4 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να επικρατεί παγετός.Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αρχικά κυρίως αίθριος, αργότερα όμως θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς 3 μποφόρ και αρχικά στα νότια και ανατολικά παράλια, μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 0 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 4 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 2 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Παγετός αναμένεται να σχηματιστεί στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε κάποιες πεδινές περιοχές, ιδιαίτερα στο εσωτερικό.Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά, κυρίως το απόγευμα.Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων ελαφρών βροχών ή ελαφράς χιονόπτωσης στο Τρόοδος, τις πρωινές κυρίως ώρες.Τη Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο κατά το τριήμερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα