Σε κλοιό τρομοκρατίας ολόκληρη η Γαλλία

Την επίθεση στη «Charlie Hebdo» ακολούθησαν και άλλες, σκορπώντας τον πανικό σε όλη τη χώραΜέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκε μια επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μια έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λιόν, στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, μια επίθεση στη Μανς κατά την οποία άγνωστοι έριξαν εκπαιδευτικές χειροβομβίδες σε τέμενος, ενώ πυρά δέχθηκε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας ΓαλλίαςΣε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία

καθώς η μια επίθεση διαδέχεται την άλλη, σκορπίζοντας τον θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες. Μια ημέρα έπειτα από την επίθεση με τους 12 νεκρούς στα γραφεία της εφημερίδας «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, μια αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών και τρία «χτυπήματα» σε χώρους μουσουλμανικής λατρείας τάραξαν ξανά τη χώρα, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ που προκάλεσε η επίθεση στην εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες σημειώθηκε μια επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μια έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λιόν, στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, μια επίθεση στη Μανς κατά την οποία άγνωστοι έριξαν εκπαιδευτικές χειροβομβίδες σε τέμενος, ενώ πυρά δέχθηκε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας.

Χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό πως η γυναίκα αστυνομικός που πυροβολήθηκε στην πλάτη από τον άγνωστο δράστη νωρίτερα, έχασε τη ζωή της. Ωστόσο, όσον αφορά την έκρηξη στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες.Άγριο ανθρωποκυνηγητόΧθες συνεχίστηκε το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο υπόπτων για την επίθεση στα γραφεία της «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, που άφησε πίσω της 12 νεκρούς. Πληροφορίες συνέκλισαν στο ότι οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στην περιοχή της Πικαρδίας, βορειοανατολικά του Παρισιού, μετά από αναφορές ότι εθεάθησαν στην Άιν οι δύο ένοπλοι. Συνολικά, 88.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετέχουν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Γάλλου Πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού στην περιοχή Πικαρδία στα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι εθεάθησαν οι δύο ένοπλοι. Το επίπεδο του συναγερμού αυξήθηκε και στην Ιλ-ντε-Φρανς, στο κέντρο της Γαλλίας.Συγκεχυμένη εικόναΗ εικόνα, ωστόσο, παρέμενε συγκεχυμένη και ο Υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ σε όλη τη χώρα τα πνεύματα είναι οξυμμένα.Οι δύο άνδρες -τα αδέλφια Κουισί- θεωρούνται βαριά οπλισμένοι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εθεάθησαν στην Άιν να έχουν καλάσνικοφ και εκτοξευτές ρουκετών. Οι αναφορές θέλουν τους δύο άνδρες να λήστεψαν πρατήριο βενζίνης στη Βιγιέ-Κοτερέ της Άιν και να αναγνωρίστηκαν από πρατηριούχο. Βρίσκονταν σε γκρίζο Clio με πινακίδες που δεν αντιστοιχούσαν στο όχημα.

Στην περιοχή είχαν σταλεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής. Ειδικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί και στο Κορσί. Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνει άνδρες των ειδικών δυνάμεων να πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια στην περιοχή Λονγκπόντ. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο δήμαρχος της πόλης Κρεπί αν Βαλουά είπε ότι ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη και ότι καταφτάνουν δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ένα τρίτο άτομο, ένας 18χρονος που το όνομά του είχε συνδεθεί με την επίθεση, παρουσιάστηκε στην Αστυνομία. Συμμαθητές του, ωστόσο, έσπευσαν να δηλώσουν ότι ο νεαρός είναι αθώος, καθώς την ώρα του μακελειού στα γραφεία της «Charlie Hebdo» παρακολουθούσε μαθήματα στο κολέγιο. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν την Τετάρτη οι δράστες βρέθηκαν δέκα βόμβες μολότοφ και δύο τζιχαντιστικές σημαίες. Οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους, ένα Citroen, όταν τράκαραν στο βορειοδυτικό Παρίσι.Θα κυκλοφορήσει κανονικάΌσον αφορά την ίδια τη «Charlie Hebdo», θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη, ανακοίνωσε χρονογράφος της εφημερίδας. «Θα συνεχίσουμε, είμαστε αποφασισμένοι να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι», δήλωσε ο Πατρίκ Πεγιού, που έχει στήλη στην εφημερίδα. Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα (συνήθως το τιράζ της είναι περίπου 60.000).Νέες επιθέσειςΑνησυχητικές ήταν οι ειδήσεις που έρχονταν χθες από διάφορες πόλεις της Γαλλίας, καθώς φαίνεται ότι σημειώνονταν αντίποινα για την κτηνωδία στη «Charlie Hebdo». Πυρκαγιά που τέθηκε σκόπιμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασε σε εστιατόριο κεμπάπ στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, αρκετά κοντά σε τοπικό τζαμί. Στόχοι βίαιων ενεργειών έπεσαν επίσης δύο χώροι μουσουλμανικής λατρείας. Οι γαλλικές Αρχές είναι σε ύψιστη επιφυλακή. Η Αστυνομία υπογράμμιζε πως δεν διαφαινόταν ακόμη καμία διασύνδεση με την πολύνεκρη επίθεση στην εφημερίδα, αλλά δεν το απέκλειε.

Τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους βίαιων ενεργειών -ανάμεσά τους και τζαμιά- είχαν ενισχυθεί προληπτικά. Επίσης, τρεις εκπαιδευτικές χειροβομβίδες ρίχθηκαν στο τέμενος της Μανς, στην ανατολική Γαλλία. Περιστατικό επίθεσης αναφέρθηκε και σε μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας. Σύμφωνα με τις αναφορές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.«Σταμάτησε» για ένα λεπτό η χώραΤα πάντα σταμάτησαν χθες για ένα λεπτό στη Γαλλία, ως φόρος τιμής στα θύματα της βάρβαρης επίθεσης στη «Charlie Hebdo». Από το πλήθος στο κέντρο του Παρισιού, από τους πολιτικούς σε κλειστές αίθουσες και από τους επιβάτες στα σταματημένα μετρό και λεωφορεία, μέχρι τους φοιτητές στα πανεπιστήμια και, έξω από τα σύνορα, στα γραφεία της Ε.Ε., Γάλλοι και πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο στάθηκαν όρθιοι ενάντια στη βαρβαρότητα. Ενός λεπτού σιγή τήρησαν και οι συγκεντρωμένοι έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Στο Παρίσι τα πάντα σταμάτησαν - ακόμα και οι άνθρωποι στο Μετρό. Μία νεαρή κοπέλα δάκρυσε την ώρα που στεκόταν σιωπηλή στη γραμμή 13 του Μετρό. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες και ο Πύργος του Άιφελ τυλίχθηκε ψες στο σκοτάδι στη μνήμη των θυμάτων.Συναγερμός στην ΕυρώπηΑνέβηκε χθες το επίπεδο συναγερμού για την απειλή της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αρχής γενομένης από τη Ρώμη και τη Μαδρίτη, και λαμβάνονται ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για ευαίσθητους στόχους και πρόσωπα στη σκιά της επίθεσης-σοκ στην εφημερίδα «Charlie Hebdo». Συσκέψεις γίνονται σε αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες πανευρωπαϊκά. Το θέμα της τρομοκρατίας θα τεθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου.Το προφίλ των υπόπτωνΣαΐντ Κουασί, Σερίφ Κουασί και Χαμίντ Μουράντ: Ο τελευταίος παραδόθηκε στη γαλλική αστυνομία, οι πρώτοι δύο -αδέλφια- αναζητούνται ως οι κύριοι δράστες της βάρβαρης επίθεσης στα γραφεία της «Charlie Hebdo», με απολογισμό 12 νεκρούς και μία Ευρώπη λαβωμένη. Ο ένας από αυτούς είχε μία καταδίκη σε φυλάκιση στην πλάτη του και ήταν γνωστός στις Αρχές για τις ακραίες θέσεις του. Ο 18χρονος Χαμίντ Μουράντ παραδόθηκε τη νύχτα και οι γαλλικές Αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει για να βρουν τους άλλους δύο. Μέχρι στιγμής, ελάχιστα είναι γνωστά για τον 18χρονο Χαμίντ Μουράντ. Η Αστυνομία τον χαρακτηρίζει άστεγο.

Είχε πάει σχολείο στα βορειοδυτικά της Γαλλίας - εκεί βρισκόταν και το βράδυ μετά την επίθεση, όταν παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Σαρλβίλ-Μεζιέρ. Η σχέση που έχει με τους άλλους δύο φαίνεται ότι είναι συγγενική εξ αγχιστείας: Το επώνυμό του είναι το ίδιο με το πατρικό επώνυμο της συζύγου του ενός από τους άλλους δύο. Όσον αφορά τον 32χρονο Σερίφ Κουασί, είναι εκείνος με το πληρέστερο ιστορικό γνωστό στις Αρχές. Γάλλος υπήκοος με αλγερινή καταγωγή, μεγάλωσε σε ορφανοτροφεία στη Γαλλία μετά τον θάνατο και των δύο γονιών του. Τον Ιανουαρίο του 2005, σε ηλικία 22 χρονών, συνελήφθη όταν θέλησε να πάει στη Δαμασκό - τότε, στην πρωτεύουσα της Συρίας βρισκόταν στα σπάργανα το σημερινό τζιχαντιστικό κίνημα.

Είχε ήδη αρχίσει τότε να ριζοσπαστικοποείται και, όπως φάνηκε και στο δικαστήριο ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε, είχε αναπτύξει διασυνδέσεις με τον ακραίο ισλαμιστή και «στρατολόγο» των τζιχαντιστών, Φαρίντ Μπενιετού, τον οποίο είχε γνωρίσει σε τζαμί του Παρισιού. Μέχρι εκείνο το σημείο, τουλάχιστον, ο Σερίφ Κουασί δεν είχε φύγει ποτέ από τη Γαλλία. Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση, ποινή από την οποία εξέτισε τους 18 μήνες.

Η σύζυγός του είναι η αδελφή του Χαμίντ Μουράντ, η οποία επίσης είχε μεγαλώσει στο Σαρλβίλ-Μεζιέρ. Ο τρίτος ύποπτος, που θεωρείται ότι σχημάτισε τον «οικογενειακό πυρήνα» της επίθεσης, είναι ο 34χρονος Σαΐντ Κουασί, αδελφός του Σερίφ. Όπως και ο αδελφός του, έχει γαλλική υπηκόοτητα και μεγάλωσε σε γαλλικά ορφανοτροφεία μετά τον θάνατο των γονιών τους. Ο Σαΐντ δεν φαίνεται να έχει φάκελο ανάλογο του αδελφού του στις γαλλικές Αρχές.Πορεία «ενότητας» την ΚυριακήMε στόχο την επίτευξη της εθνικής ενότητας μετά την επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Charlie Hebdo», που χαρακτηρίστηκε από τον γαλλικό Τύπο η 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας, ο Πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ είχε χθες αλλεπάλληλες συναντήσεις με ηγετικά στελέχη των πολιτικών κομμάτων, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν και σε μία μαζική πορεία την προσεχή Κυριακή στο Παρίσι.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν θα συμμετάσχει σε αυτήν την κινητοποίηση. Αυτό το κόμμα, οι επιτυχίες του οποίου στις εκλογικές αναμετρήσεις απειλούν την κυβερνητική πλειοψηφία υπό τους Σοσιαλιστές όπως και τη δεξιά αντιπολίτευση ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, κατήγγειλε εξαρχής το ενδεχόμενο του αποκλεισμού του από την «εθνική ενότητα», στην οποία κάλεσε η γαλλική κυβέρνηση. Ο Φρανσουά Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει στο ναδίρ, την ώρα που δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, έσπευσε αμέσως στην πρώτη γραμμή των γεγονότων μετά την χθεσινή επίθεση εναντίον της «Charlie Hebdo».

Από τον τόπο της επίθεσης, της πιο πολύνεκρης στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες, ο Γάλλος Πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για «εθνική ενότητα» προτού κηρύξει τριήμερο «εθνικό πένθος» από χθες. Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, που πραγματοποίησε πολλές έκτακτες συναντήσεις με τους υπουργούς Εσωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών της Αστυνομίας, της Χωροφυλακής και των Πληροφοριών, πρέπει να διαχειριστεί μία κρίση που πολλές εφημερίδες όπως η «Le Parisien» και η «Le Monde» έχουν χαρακτηρίσει την «11η Σεπτεμβρίου» της Γαλλίας.

Ο πρώτος συνομιλητής του που εκλήθη πριν από τα στελέχη των άλλων πολιτικών κομμάτων, ήταν ο προκάτοχός του, ο πρώην δεξιός Πρωθυπουργός Νικολά Σαρκοζί (2007- 2012), που είναι πρόεδρος της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) και αντίπαλος του Ολάντ για το 2017, ο οποίος αντήλλαξε με τον Γάλλο Πρόεδρο μία χειραψία στην είσοδο των Ηλυσίων. Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό μετά την αποχώρηση του Σαρκοζί και την ανάληψη της προεδρίας από τον Ολάντ τον Μάιο του 2012.ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, «Το Βήμα», in.gr, ΒΒC, «Daily Mail»«Οι δολοφονίες είναι κτύπημα ιδεολογίας που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο»Οι χθεσινές δολοφονίες στο Παρίσι δεν είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της Γαλλίας να ενσωματώσει δύο γενιές μουσουλμάνων μεταναστών από τις πρώην αποικίες της.Δεν έχουν σχέση με τη στρατιωτική δράση της Γαλλίας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή, ούτε με την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ που είχε προηγηθεί. Δεν αποτελούν μέρος ενός γενικευμένου κύματος μηδενιστικής βίας σε μια ηθικά κούφια Δύση - την παρισινή εκδοχή του Νιούταουν ή του Όσλο.Και οπωσδήποτε δεν πρέπει να εισπραχθούν ως αντιδράσεις στην περιφρόνηση της θρησκείας από ανεύθυνους σκιτσογράφους. Οι δολοφονίες στη «Charlie Hebdo», γράφει ο Τζορτζ Πάκερ στο περιοδικό «Νιου Γιόρκερ», αποτελούν τα τελευταία κτυπήματα μιας ιδεολογίας που προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να κατακτήσει την εξουσία μέσα από τον τρόμο. Είναι η ίδια ιδεολογία που ανάγκασε τον Σάλμαν Ρούσντι να κρύβεται για μια δεκαετία επειδή έγραψε ένα μυθιστόρημα, στη συνέχεια σκότωσε τον Ιάπωνα μεταφραστή του και προσπάθησε να σκοτώσει τον Ιταλό μεταφραστή του και τον Νορβηγό εκδότη του. Η ιδεολογία που δολοφόνησε τρεις χιλιάδες ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.Η ιδεολογία που έσφαξε τον Τέο βαν Γκογκ στους δρόμους του Άμστερνταμ, το 2004, επειδή γύρισε μια ταινία. Η ίδια ιδεολογία που ευθύνεται για μαζικές δολοφονίες και βιασμούς στις πόλεις και τις ερήμους της Συρίας. Που έσφαξε 132 παιδιά και 13 ενήλικους τον περασμένο μήνα σε ένα σχολείο του Πεσαβάρ. Που σκοτώνει κάθε τόσο Νιγηριανούς, ιδιαίτερα νέους, χωρίς να δίνει κανείς προσοχή. Καθώς η ιδεολογία είναι προϊόν μιας μεγάλης θρησκείας, γίνεται μεγάλη συζήτηση για τη σχέση της βίας με το ισλάμ. Πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι λένε ότι οι σφαγές δεν έχουν καμιά σχέση με την πίστη, ή ότι το ισλάμ είναι μια ειρηνική θρησκεία, ή ότι η βία συνιστά «διαστρέβλωση» μιας μεγάλης θρησκείας.

Άλλοι επιρρίπτουν την ευθύνη στο θεολογικό περιεχόμενο του Ισλάμ, λες και άλλες θρησκείες είναι από τη φύση τους πιο ειρηνικές. Μια θρησκεία δεν είναι μόνο ένα σύνολο κειμένων, αλλά και οι πεποιθήσεις και οι πράξεις των πιστών της. Το σημερινό Ισλάμ περιλαμβάνει μια σημαντική μειοψηφία που πιστεύει στη βία, αν δεν την ασκεί κιόλας. Η «Charlie Hebdo» δεν έκανε διακρίσεις στη σάτιρά της, τα έβαζε συχνά με τις ευαισθησίες και των Χριστιανών και των Εβραίων. Μόνο οι μουσουλμάνοι, όμως, απάντησαν με απειλές και τρομοκρατικές πράξεις. Για ορισμένους πιστούς, η βία υπηρετεί την επιθυμία για απόλυτη εξουσία στο όνομα του Θεού, που είναι μια μορφή ολοκληρωτισμού, ο ισλαμισμός: η πολιτική ως θρησκεία, η θρησκεία ως πολιτική.

Η απάντηση στο χθεσινό μακελειό δεν μπορεί να είναι μόνο η οργή και η καταδίκη, τονίζει ο Τζορτζ Πάκερ. Ούτε πρέπει να αποξενωθούν τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που εκφράζουν την απέχθειά τους για όσα γίνονται στο όνομα της θρησκείας τους. Πολλοί από αυτούς καταδίκασαν αμέσως την επίθεση εναντίον της «Charlie Hebdo». Η απάντηση πρέπει να είναι προσεκτική και να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες περιστάσεις.

Στη Γαλλία, θα πρέπει να περιλάβει μια νέα συζήτηση για να το πώς η δημοκρατία μπορεί να εμποδίσει πολλούς από τους νεαρούς μουσουλμάνους πολίτες της να ασπαστούν μια φονική ιδεολογία. Και για το πώς πρέπει να πειστούν οι μουσουλμάνοι να θεωρήσουν ήρωα τον Μουσταφά Ουράντ, ένα συντάκτη αλγερινής καταγωγής της «Charlie Hebdo», που ήταν ανάμεσα στα θύματα. Σε άλλους τόπους, οι απαντήσεις πρέπει να είναι διαφορετικές, ενδεχομένως πιο βίαιες. Το νόημα των προχθεσινών δολοφονιών στο Παρίσι είναι σαφές. Οι σκιτσογράφοι πέθαναν για μια ιδέα. Οι δολοφόνοι είναι στρατιώτες σε έναν πόλεμο εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης, εναντίον της ανοχής, του πλουραλισμού και του δικαιώματος της κριτικής. Γι' αυτό πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να «είμαστε Charlie», όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα.ΠΗΓΗ: «New Yorker»

Keywords
γαλλια, le monde, βαν γκογκ, βομβα mall, σοκ, συλληψεις, reuters, citroen, ειδήσεις, μετρο, λεωφορεια, βρυξέλλες, μνήμη, monde, σαρκοζι, απε, ββc, δραση, βαν, νέα, πηγη, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, υπουργειο εσωτερικων, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, ξανα, μακελειο, μνήμη, μια ημερα, το θεμα, αστυνομια, αυτοκινητο, ββc, γυναικα, δημοκρατια, θεμα, θρησκειες, ιρακ, πνευματα, πυροσβεστικη, ρωμη, σημαιες, φωτογραφιες, ωρα, citroen, reuters, αγριο, αιφελ, αμστερνταμ, απε, ατομο, βαν γκογκ, βομβες, βραδυ, βρισκεται, βρυξέλλες, γαλλικα, γινεται, γινονται, γραφεια, δειχνει, δολοφονοι, δολοφονιες, εγινε, αιθουσα, ειπε, εκρηξη, εβδομαδα, επιθυμια, επωνυμο, ερευνες, εσωτερικων, ευθυνη, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ιδεα, ιδια, ιδιο, ηλικια, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσιες, θρησκεια, ιδεολογια, εικονα, ισλαμ, ιστορικο, κεμπαπ, κυβερνηση, κυνηγι, κομμα, μαδριτη, μηνες, μολοτοφ, μορφη, μυθιστορημα, ναδιρ, νυχτα, νοημα, παντα, οσλο, ονομα, οπωσδηποτε, ορφανοτροφεια, οχηματα, οχημα, παιδια, παρισι, πηγη, πιστη, σατιρα, συζητηση, συνεχεια, συλληψη, σοκ, σπιτια, σχολειο, τεο, τμημα, τρια, τριημερο, υπηκοοτητα, υπηκοος, φυση, ωρες, αγνωστο, βαν, ειδικες δυναμεις, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, υπουργειο, εισβολη, κοπελα, κυριακη, οργη, πηγες, πληροφοριες, σκοτωνει, θεσεις
Τυχαία Θέματα