Χέρι βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη, λέει σε μήνυμά του ο Αρχιραβίνος

O Αρχιραβίνος Κύπρου Αριέ Ζεέβ Ρασκίν σε μήνυμά του καλεί την εβραϊκή κοινότητα στην Κύπρο όπως δώσει ένα χέρι βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ το γραφείο του Αρχιραβίνου διευκρινίζει ότι η η συναγωγή βάσει την τελευταίων μέτρων της Κυβέρνησης δεν λειτουργεί για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα.

«Σύμφωνα με τον Νόμο της Τορά,

η προστασία της υγείας είναι υποχρεωτική και πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη», αναφέρει.

«Ακολουθήστε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των τοπικών αρχών. Καθαρίζετε πάντα τα χέρια σας με σαπούνι. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε προσβληθεί από τον ιό, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον γιατρό σας», προσθέτει ο Αρχιραβίνος Κύπρου.

Ταυτόχρονα, σημειώνει, «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε, να κάνετε μια μιτσβά (καλή πράξη) όπως να πείτε μια προσευχή, να κάνετε μια φιλανθρωπία, να δώσετε ένα χέρι βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας».

Ως εκ τούτου συνεχίζει, η Κοινότητα μας μαζί με τον «Κύκλο Φιλίας Κύπρου», θα επεκτείνει τις δραστηριότητες και θα προσφέρει την βοήθεια σε όσους έχουν την ανάγκη μας. «Αν γνωρίζετε κάποιον που χρειάζεται την ανάγκη μας, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον ΄Κύκλο Φιλίας`, στον αριθμό +357 2424770 και WhatsApp: +357 97835501 - Email: [email protected]», καταλήγει.

Στο μεταξύ, από το γραφείο του Αρχιραβίνου σε ερώτηση αν η συναγωγή στη Λάρνακα λειτουργεί αυτές τις ημέρες, λέχθηκε ότι «η συναγωγή βάσει των τελευταίων μέτρων της Κυβέρνησης δεν λειτουργεί για όσο διάστημα έχουν ληφθεί αυτά τα μέτρα από το Υπουργείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα