Σημαντική ανακάλυψη από επιστήμονες της Μελβούρνης για κορωνοϊό

Οι επιστήμονες της Μελβούρνης έχουν ανακαλύψει πώς το ανθρώπινο σώμα ξεπερνάει τον κορωνοϊό σε μια παγκόσμια ανακάλυψη που επιδιώκει να επιταχύνει τις θεραπείες, τα εμβόλια και ακόμη και να εντοπίσει αυτούς που κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Σύμφωνα με την Herald Sun της Αυστραλίας, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Doherty έχουν επίσης δείξει ότι οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να αναμένουν ότι  μπορούν να καταπολεμήσουν τις ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις COVID-19 σε τρεις ημέρες.

Για

πρώτη φορά η ομάδα Doherty μπόρεσε να χαρτογραφήσει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ανταποκρίθηκε στον κορωνοϊό, αποκαλύπτοντας τα όπλα που χρησιμοποίησε η ομάδα για να ξεπεράσει τον νέο δολοφονικό ιό.

Σε άλλες καλές ειδήσεις, ο ερευνητής καθηγητής Katherine Kedzierska δήλωσε ότι τα αντισώματα που απελευθερώνονται από το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα για να ξεπεράσουν τον κορωνοϊό είναι πολύ παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιεί για την καταπολέμηση της γρίπης - παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκτεθεί ποτέ στη νόσο.

«Βρήκαμε ότι αν και ο κορωνοϊός προκαλείται από νέο ιό, σε έναν προηγούμενο υγιή ασθενή μπορεί να προκύψουν ισχυρές ανοσολογικές αντιδράσεις και να συνδεθούν με την κλινική ανάκαμψη.

«Βρήκαμε ότι σε αυτόν τον ασθενή τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο μπορούσαμε να δούμε την εμφάνιση συγκεκριμένων κυτταρικών πληθυσμών στο αίμα».

Όταν μια 47χρονη γυναίκα από τη Wuhan παρουσιάστηκε σε ένα νοσοκομείο της Μελβούρνης ως ένα από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού της Αυστραλίας, οι ερευνητές της Μελβούρνης είχαν ήδη ετοιμαστεί για να προβούν  μια λεπτομερή ανάλυση του αίματός της καθώς προχώρησε η ασθένειά της.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο Nature Medicine, δείχνουν την περιοχή των αντισωμάτων που το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας στρατολογήθηκε για να αντιμετωπίσει επιτυχώς την εισβολή της μόλυνσης.

Άλλοι τέσσερις ασθενείς της Αυστραλίας με κορωνοϊό και η ανάρρωσή τους έχουν μελετηθεί για να δείξουν την ίδια απάντηση - ότι οι ασθενείς αναρρώνουν τρεις ημέρες μετά την έναρξη των αντισωμάτων.

Ο προσδιορισμός των αντισωμάτων που πρέπει να ενεργοποιηθούν για την καταπολέμηση του COVID-19 είναι το κλειδί που χρειάζονται οι ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο να αγωνιστούν για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, όπως σημειώνεται.

«Η γνώση ότι οι ασθενείς μπορούν να προσαρμόσουν αποκρίσεις αντισωμάτων είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εμβολιασμού, καθώς η πλειονότητα των εμβολίων βασίζονται σε αποκρίσεις αντισωμάτων», ανέφερε ο καθηγητής Kedzierska.

 «Οι πληροφορίες αυτές θα μας επιτρέψουν να αξιολογήσουμε τους υποψήφιους εμβολιασμούς. Σε έναν ιδανικό κόσμο το εμβόλιο θα πρέπει να μιμείται  τα σώματά μας.»

Η όλη δουλειά θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη μιας θεραπείας αντισωμάτων για να νικήσει τον κορωναϊό.

Αντί για ένα εμβόλιο, κάποιοι επιστήμονες πιέζουν να αναπτύξουν φάρμακα που μιμούνται τα όπλα που χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να σκοτώσουν τον ιό, κάτι που θα ενισχυθεί από την ανακάλυψη των αντισωμάτων.

Ενώ η μελέτη θα πρέπει να προσφέρει κάποια διαβεβαίωση στο 80% των ανθρώπων που μπορούν εύκολα να πολεμήσουν το COVID-19, μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερα οφέλη για όσους διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Με τον έλεγχο του αίματος ενός ατόμου για τη δημιουργία αντισωμάτων που καταπολεμούν το κορωνοϊό καθώς αρρωσταίνουν, ο καθηγητής Kedzierska είπε ότι οι γιατροί μπορεί να είναι σε θέση να εντοπίσουν εκείνους που δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τον ιό μόνοι τους και χρειάζονται νοσηλεία και παρεμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα